Zoek op land, regio of reis

×

Italie...

Beleef Italië

In Italië, het land met een eeuwenoude cultuur, word je verwelkomd door de gastvrije bevolking. Tijdens je reis door dit fantastische land ontdek je de variatie die Italië te bieden heeft. Zo bevindt je je in het noorden tussen de hoogvlaktes en bergruggen, terwijl je een paar uur later door het romantische Venetië struint. Meer naar het zuiden bereik je Apulië, een gebied met imposante hoge kliffen grenzend aan de turquoise zee. Wie wil genieten van het eilandleven, mag de eilanden Sicilië en Sardinië zeker niet overslaan. Geniet hier van de heerlijke temperaturen en de prachtige stranden of kom tot rust in de kleine dorpjes op de heuveltoppen. Verspreid door het hele land vind je een overvloed aan kunst en cultuur. Bezoek de indrukwekkende Romeinse kerken in één van de vele grote steden en duik in de middeleeuwen tijdens een bezoek aan de enorme kastelen. Ook wijnliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het mooie land, want met zijn vele wijngaarden is Italië dé bestemming voor uw volgende vakantie!

Italië is het land van sfeervolle straatjes, imposante cultuur en natuur maar ook van de geuren en smaken. Italianen zijn niet voor niets trots op hun wijnen en op hun keuken. En die trots is terecht! Proef het zelf! Wij organiseren altijd iets speciaals: een ontmoeting met de kok, een kookles, een bijzondere wijnproeverij, een truffeltocht en andere culinaire ontdekkingen! En is jouw wijnreis of culinaire reis naar Italië er nog niet bij? Laat het ons dan weten dan stellen we het speciaal voor jou samen!

Italie als wijnland

Italië is het land van sfeervolle straatjes, imposante cultuur en natuur maar ook van de geuren en smaken. Italianen zijn niet voor niets trots op hun wijnen en op hun keuken. En die trots is terecht! Proef het zelf tijdens een van onze reizen. Bijvoorbeeld in Piemonte, het land van Barolo’s en Barbaresco’s, de truffels en de bakermat van de ‘Slow Food’ organisatie. Het gebied met stevige wijnen en een uitbundige, rijke keuken. De verscheidenheid van Toscane is betoverend: naakte heuveltoppen, pijnboombossen, tarwevelden, olijfboomgaarden, landhuizen en wijngaarden wisselen elkaar af. Samen met de goede wijn, de heerlijke keuken en de gastvrijheid van de Toscanen is dit voldoende reden om je hart hier voor altijd te verliezen… Veneto strekt zich uit van het Gardameer tot voorbij Venetië aan de Adriatische kust. De belangrijkste en bekendste Italiaanse wijnen hier zijn Valpolicella, Amarone, Soave en Prosecco. Umbrië is het gebied van zongerijpte wijnen, groene pittige olijfolie, verse geitenkaas, kruidige salami’s en geurende rauwe hammen. Geniet van deze prachtige streek met zijn golvende heuvels, blauwe meren en beboste bergen. Ligurië kenmerkt zich door de kleurrijke dorpjes, azuurblauwe zee, pesto alla genovese en de nostrano, de lokale wijn die je alleen hier drinkt. Heerlijk culinair genieten van de prachtige kust. En dan in het diepe zuiden ontdek je Puglia, de hak van de Italiaanse laars. Een kennismaking met prachtig blauwe zeeën, ontzettend veel olijfbomen, schitterende witte stadjes en bijzondere trulli’s. Doordat Puglia lange, warme zomers kent, is de aarde hier vruchtbaar waardoor er groente en fruit in overvloed wordt geoogst. En dat proef je terug in de restaurants, overal eet en drink je goed! Cazebonne verzorgt altijd iets speciaals: een ontmoeting met de kok, een kookles, een bijzondere wijnproeverij, een truffeltocht en andere culinaire ontdekkingen! En is jouw wijnreis of culinaire reis naar Italië er nog niet bij? Laat het ons dan weten dan stellen we het speciaal voor jou samen!


Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers