Zoek op land, regio of reis

×

Normandie...

Normandie

In Normandië wordt geen wijn gemaakt van druiven maar wel van appels en peren. Deze wijn staat bekend als cider. Het is geliefd bij de wijndrinker die minder alcohol wil drinken. Het is een puur product en is multi inzetbaar, zowel bij zoete als hartige gerechten. Heerlijk als aperitief of bij een borrelplank of bij een salade waar appel of peer in verwerkt is. En maak eens mosselen met cider in plaats van witte wijn, een verrassende match. In het hart van het departement Calvados vind je oude weggetjes vol met boomgaarden met de beste appels voor cider en calvados. Afgewisseld met grazende koeien op mooie weiden die vers gras eten. En dat proef je in de kazen! Aan de kust zijn in de havenplaatsjes volop restaurants waar je een overheerlijke ’Plateau Fruits de Mer’ kunt eten. Tijdens onze Normandië-reis proef je de lokale keuken en logeer je in een uniek kleinschalig hotel.

Het reisaanbod...

©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers