Zoek op land, regio of reis

×

Normandie...

Normandië, appels, peren en cider

In Normandië wordt geen wijn gemaakt van druiven maar wel van appels en peren. Deze wijn staat bekend als cider. Het is geliefd bij de wijndrinker die minder alcohol wil drinken. Het is een puur product en is multi inzetbaar, zowel bij zoete als hartige gerechten. Heerlijk als aperitief of bij een borrelplank of bij een salade waar appel of peer in verwerkt is. En maak eens mosselen met cider in plaats van witte wijn, een verrassende match.

De lokale keuken van Normandië: Calvados, kazen en plateaux Fruits de Mer

In het hart van het departement Calvados vind je oude weggetjes vol met boomgaarden met de beste appels voor cider en calvados. Afgewisseld met grazende koeien op mooie weiden die vers gras eten. En dat proef je in de kazen! Aan de kust zijn in de havenplaatsjes volop restaurants waar je een overheerlijke ’Plateau Fruits de Mer’ kunt eten. Tijdens onze Normandië-reis proef je de lokale keuken en logeer je in een uniek kleinschalig hotel.

Bereikbaarheid Calvados gebied Normandië

Proef en leer alles over de Calvados van Normandië! Het is een ideale bestemming voor een kortere gastronomische reis. Met een gemiddelde afstand van 600 kilometer vanaf Utrecht en een reistijd van ongeveer 6 uur, is deze regio gemakkelijk te bereiken. De rit naar Normandië gaat deels over tolwegen.

Rijafstand en reisduur naar Normandië
Utrecht - Honfleur circa 580 km 5,25
Utrecht – Lisieux circa 600 km en 5,75 uur
Utrecht – Caen circa 635 km en 6 uur

Het reisaanbod...

©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers