Zoek op land, regio of reis

×

Pfalz...

De Pfalz - een mediterrane klimaat

De mooie Pfalz ligt tussen Bockenheim en de Franse Elzas. Het bijna mediterrane klimaat zorgt ervoor dat hier naast druivenstokken ook cipressen, amandel-, citroen-, vijgen-,olijfbomen groeien.

De druiven en wijnen van de Pfalz

Door dit klimaat, de variëteit aan bodems en de innovatieve wijnboeren worden hier wijnen gemaakt van heel veel verschillende druivenrassen. 40 % van de wijn is rood, van bijvoorbeeld de volgende druiven: Dornfelder, Spätburgunder en Portugieser, maar ook van de Sangiovese, Syraz en Merlot. Voor de witte wijnen is de Riesling de belangrijkste, gevolgd door de Weissburgunder, Auxerrois, Regent en Viognier.

De Weinstraße en pittoreske plaatsjes van de Pfalz

De Pfalz kent de oudste wijnroute van Duitsland. Deze ‘Weinstrasse’ voert je door karakteristieke wijndorpen met vakwerkhuizen die begroeid zijn met druivenplanten, prachtig versierde renaissancegebouwen en historische centra met volop leuke restaurants en terrassen. Pittoresk zijn de dorpen Rhodt, Freinsheim, Sankt Martin en het kuuroord Bad Dürkheim. Op de laatste zondag in augustus is hier het grootste wijnfeest van Duitsland. De wijnroute is dan autovrij en vele fietsers, joggers, wandelaars en skaters vieren hier dan feest.

Bereikbaarheid wijngebied Pfalz

Het wijngebied Pfalz ligt met gemiddeld 550 kilometer afstand, vanaf Utrecht, net naast de Duits-Franse grens. Door de goed af te leggen afstand is Pfalz een aanrader voor een wat kortere wijntrip, maar je kan deze ook combineren met de omliggende wijngebieden zoals Moezel, Rheingau en de Franse Elzas. Het is leuk om deze gebieden te combineren: zoek de verschillen! Wij stellen graag zo’n combi-wijnreis voor je samen.

Rijafstand en reisduur naar Pfalz:
Utrecht – Mannheim circa 470 km en 5 uur
Utrecht – Karlsruhe circa 525 km en 5,75 uur

Het reisaanbod...

©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers