Zoek op land, regio of reis

×

Emilia-Romagna...

Emilia-Romagna

Emilia-Romagna, gelegen in het noorden van Italië, strekt zich uit van de Apennijnen tot aan de Adriatische Zee. Het gebied wordt gekenmerkt door de vruchtbare gronden van de Povlakte, die de regio voorzien van een overvloed aan landbouwproducten.

Op culinaire reis door de buik van Italië, toerend door de Food Valley van Europa.

Emilia-Romagna staat bekend als de “buik van Italië” ook wel de "Food Valley" genoemd, waar culinaire tradities hoog in het vaandel staan. Hier vind je een overvloed aan culinaire specialiteiten, zoals de wereldberoemde Parmezaanse kaas, Prosciutto di Parma, en Tortellini.

Het wijngebied Emilia-Romagna

Het wijngebied van Emilia-Romagna weerspiegelt de rijke tradities en passie voor vakmanschap die diep geworteld zijn in de regio, met bekende druivensoorten zoals Lambrusco, Sangiovese en Albana die resulteren in heerlijke wijnen zoals Chianti, Lambrusco en Albana di Romagna. De wijngaarden van Emilia-Romagna hebben veelal hun eigen microklimaat. De wijngebieden liggen op de heuvels richting het noordoosten, waardoor de warme invloeden van het zuiden worden tegengehouden en de frisse winden vanuit het noorden over het wijngebied waaien, wat bijdraagt aan de unieke smaak en karakter van de lokale wijnen.

De culinaire- en Werelderfgoedsteden Bologna, Parma, Modena en Ferrara

Bekend als de thuisbasis van enkele van de meest boeiende culturele steden van Italië, waaronder Bologna, de culinaire hoofdstad van Italië en mede bekend om zijn eeuwenoude universiteit en middeleeuwse torens. Een bezoek aan Modena en Ferrara zijn meer dan de moeite waard, beide UNESCO-werelderfgoedsteden, waarborgen prachtige architectuur en rijke geschiedenis. Modena staat bekend om zijn romaanse kathedraal en als geboorteplaats van Luciano Pavarotti en het automerk Maserati, terwijl Ferrara indruk maakt met zijn perfect bewaarde middeleeuwse stadscentrum en het imposante kasteel Estense. Ontdek met Cazebonne dé culinaire belevenis naar Het hart van de “Food Valley” de stad Parma Het staat wereldwijd bekend om zijn Parmezaanse kaas en Prosciutto di Parma.

Proef de Aceto Balsamico di Modena gedurende de reis

Een van de meest iconische producten van de regio is de Aceto Balsamico di Modena, een onmisbaar ingrediënt in Italiaanse keukens over de hele wereld. De balsamico-industrie in Emilia-Romagna heeft een lange geschiedenis en de bereiding van deze kostbare azijn is een ware ambacht. Balsamico wordt gemaakt van ingedikte druivenmost met een minimale rijpingstijd van 12 jaar in houten vaten, maar de rijping kan oplopen tot 25 jaar. Doordat het vocht langzaam verdampt worden de vaten aangevuld volgens het Solera-systeem. In tegenstelling tot wijn bewaren ze de vaten op de talloze zolders in de regio. Temperatuurverschillen zijn juist een bepalend aspect voor de productie. Op deze manier ontwikkelt echte Aceto Balsamico di Modena zijn kenmerkende smaakprofiel van zoet en zuur met een complexe diepte. Deze gastronomische smaakmaker is een essentieel element in talloze gerechten, van salades tot desserts, en wordt wereldwijd gewaardeerd om zijn unieke smaak en kwaliteit.

Het reisaanbod...

©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers