Zoek op land, regio of reis

×

Baden...

Baden

Baden is het zuidelijkste wijngebied en een van de grootste van Duitsland. Het grenst aan Frankrijk en Zwitserland. Baden onderscheidt zich van de andere wijngebieden door een bijzonder mild klimaat, een grote variatie aan bodemsoorten en druivenrassen. Hierdoor hebben de wijnen uit Baden een enorme verscheidenheid in karkater en stijl. Het is bij uitstek het gebied van Bourgondische rassen met Spätburgunder voorop. Voor witte wijn wordt er gebruik gemaakt van de Grauburgunder, Weissburgunder, Riesling, Auxerrois, Silvaner en Müller-Thurgau. Een lokale specialiteit is de Rosé Badisch Rotgold.
Naast wijngebied is Baden een heerlijk vakantiegebied, natuurlijk door het mediterrane klimaat maar ook door het afwisselende landschap, de idyllische wijndorpjes, de historische bezienswaardigheden en de hartelijkheid van de mensen. Lekker eten, drinken en genieten staan hier hoog in het vaandel!
Wij kennen Baden op ons duimpje en onze ontdekkingen kom je zelf niet snel tegen.

Bereikbaarheid wijngebied Baden

Het wijngebied Baden is het zuidelijkste wijngebied van Duitsland. Baden is tevens een aanrader om als tussenstop te gebruiken voor je doorreis naar een van de vele Italiaanse wijnregio’s. Het gebied is goed te bereiken vanuit Nederland en België met een afstand van bijna 600 kilometer vanuit Utrecht.

Rijafstand en reisduur naar Baden:
Utrecht – Stuttgart circa 600 km en 6,5 uur
Utrecht – Freiburg circa 655 km en 7 uur

Het reisaanbod...

©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers