Zoek op land, regio of reis

×

Dão...

Het wijngebied Dão

Het Dão-wijngebied ligt in Centraal-Portugal, ten zuiden van het Douro gebied. Het wordt omsloten door bergen die bescherming bieden tegen de frisse oceaanlucht en kou uit het noorden waardoor het klimaat hier ideaal is voor wijnbouw. De Dão is een van Portugals oudste wijnstreken. Momenteel geldt dat de moderne technieken hand in hand gaan met tradities. Er worden veel authentieke druiven gebruikt touriga nacional, tinta roriz et cetera. voor rood en voor wit zijn encruzado en bical de meest gebruikte. Ook internationale druivenrassen als cabernet sauvignon en pinot noir kom je hier steeds meer tegen.

Wijnvakantie: Bijzonder overnachten in de Dão

Het landschap bestaat uit golvende heuvels en diepe valleien met kleine wijngaarden tussen bossen met pijnbomen en eucalyptusbomen. Het gebied is rijk aan kloosters, kapellen en kerken en kenmerkt zich door de vele charmante historische plaatsjes. Viseu is hier een mooi voorbeeld van. Het historisch centrum ligt fraai op een heuvel, omringd door stadswallen en bestaat uit een doolhof aan smalle straatjes en pittoreske pleintjes.
We hebben in de Dão een heel bijzonder overnachtingsadres voor je in een van Portugals mooiste en best bewaarde barok-paleizen.

Het reisaanbod...

©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers