Zoek op land, regio of reis

×

De Moezelstreek...

Het wijngebied Moezel (Mosel) en de wijnboeren

De Mosel is een smal en langgerekt wijngebied tussen Koblenz en Trier en is genoemd naar de rivier de Mosel. Naast de Rijn is de Mosel een van de bekendste Duitse wijnrivieren. Deze prachtige rivier meandert vanuit Luxemburg waar de rivier Musel heet, door Frankrijk – Moselle – naar Duitsland waar die bij Koblenz in de rivier de Rijn uitmondt. Het is het terrein van de Riesling die op de leisteenbodem op de steile wijngaarden prachtige, droge wijnen met complexe mineraliteit levert. De steilste van alle wijngaarden is de Bremmer Calmont met een hellingsgraad van 67%! Door deze steilheid moeten de wortels extra hard werken en geven zij de mineraliteit aan de wijn. Niet alleen de wortels moeten hier hard werken, wat denk je van de wijnboeren? Als je eenmaal op zo’n steile helling hebt gestaan krijg je nog meer respect voor de wijnboeren. De jonge generatie wijnboeren zijn goed opgeleid, heel ambitieus en gaan voor ‘klasse’ in plaats van ‘masse’.

Ontdek de romantische wijnplaatsjes aan de Moezel

De romantische wijnplaatsjes als Bernkastel, Traben-Trarbach, Brauneberg en Cochem liggen tussen de wijngaarden en kenmerken zich door de sfeervolle vakwerkhuizen, smalle straatje en gezellige pleintjes.
We hebben de leukste overnachtingsadressen voor je uitgezocht, van logeren bij een wijnboer tot aan een sfeervol romantisch 4-sterren hotel.

Logeren bij de wijnboer in de wijnregio de Moezel

Met onze expertise hebben wij een aantal adresjes geselecteerd die het logeren bij de wijnboer tot een onvergetelijke belevenis zullen maken. Logeer in een rustige omgeving te midden van de wijnranken van het wijndomein. Na aankomst op het wijndomein wordt je hartelijk ontvangen door de wijnboer. Voel je thuis in de gezellige proefkamer of ontspan na dag vol nieuwe indrukken en heerlijke proeverijen uit de Moezelstreek tijdens een drankje op het wijn-terras van het wijndomein. De wijnboer vertelt met passie de filosofie van het familiebedrijf en laat je alles weten over het wijnproductieproces. Logeren bij een wijnboer geeft een extra dimensie aan de totale belevenis van je wijnreis en hoe leuk is het als je deze belevenis ook mee naar huis kunt nemen door middel van een heerlijk flesje wijn.

Bereikbaarheid en reistijd Wijngebied de Moezel

De Moezel wijnstreek is uitstekend te bereiken met eigen vervoer. Vanaf Utrecht is de rijafstand gemiddeld 330 kilometer en reistijd ongeveer 4 uur. Een wijnreis naar de Moezel is een aanrader voor een korte wijntrip, met een paar uur ben je op de plaats van bestemming en sta je tussen de wijnranken.

Rijafstand en reistijd naar de wijnregio Moezel
Utrecht – Koblenz circa 325 km en 4 uur
Utrecht – Cochem circa 330 km en 4 uur
Utrecht – Trier circa 350 km en 4,5 uur

Het reisaanbod...

©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers