Zoek op land, regio of reis

×

La Rioja...

Het wijngebied La Rioja

Rioja is een van de meest bekende en prestigieuze wijngebieden van Spanje. In 1991 kregen ze als eerste de DOCa (Denominacion de Origen Calificada) status vanwege de uitzonderlijke kwaliteit. De Rioja bestaat uit 3 wijngebiedjes: de Rioja Alavesa (ligt in het westen), Rioja Alta (het grootste wijngebied) en de Rioja Baja (ligt in het oosten). De topwijnen komen uit de eerste twee gebieden. Op het etiket zie je de vermelding ‘Joven’ (geen houtlagering), ‘Crianza’ (minimaal 1 jaar houtrijping en 2 jaar in de kelder), ‘Reserva’ (minimaal 1 jaar houtrijping en 3 jaar in de kelder) en ‘Gran Reserva’ (minimaal 2 jaar houtrijping en 5 jaar in de kelder). De tempranillo druif is hier heer en meester en levert twee soorten wijnen: enerzijds de traditionele Rioja vol, stevig met vanille en houtaroma’s en anderzijds de moderne Rioja die krachtig en fris elegant van smaak is. Logroño is de wijnhoofdstad van de Rioja en vooral bekend om de ‘Calle del Laurel’, een druk straatje in het oude centrum waar je leuke tapasbars en restaurants treft.
Een goed glas Rioja smaakt zoveel beter als je weet waar de wijnstokken staan, hoe de wijn gemaakt wordt en vooral door wie!

Tempranillo, dè druif van Rioja

De tempranillo druif is hier heer en meester en levert twee soorten wijnen: enerzijds de traditionele Rioja vol, stevig met vanille en houtaroma’s en anderzijds de moderne Rioja die krachtig en fris elegant van smaak is.
Een goed glas Rioja smaakt zoveel beter als je weet waar de wijnstokken staan, hoe de wijn gemaakt wordt en vooral door wie!

Wijnreis Rioja in combinatie met een stedentrip

Ontdek de Rioja en proef de robuuste volle wijnen en maak kennis met de lichtere wijnen.
Logroño is de wijnhoofdstad van de Rioja en vooral bekend om de ‘Calle del Laurel’, een druk straatje in het oude centrum waar je leuke tapasbars en restaurants treft. Een stad die zeker het bezoeken waard is!
Of combineer deze wijnvakantie met een stedentrip naar Bilbao.

Het reisaanbod...

©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers