Zoek op land, regio of reis

×

Franken...

Het wijngebied Franken en de 'Bocksbeutel'

Franken ligt in het noorden van Beieren langs de rivier de Main en zijn zijrivieren. Het wijngebied is anders dan de andere wijngebieden in Duitsland. Hier domineert niet de Riesling maar de Silvaner en Müller-Thurgau druiven. Ze hebben een eigen model wijnfles, de zogenaamde ‘Bocksbeutel’, de fles heeft een platte, ronde buik en een korte hals.
Het middelpunt van het wijngebied is de barokstad Würzburg met zijn beroemde wijngaard de Würzburger Stein, een van Goethes lievelingswijnen.

De rijke geschiedenis van Franken

De Franken zijn trots op hun rijke geschiedenis en waar je ook komt in Würzburg, of kleinere wijnstadjes als Iphofen, Volkach en Miltenberg, overal zijn de middeleeuwen aanwezig. Vakwerkhuizen, torens, verdedigingsmuren, romantische binnenplaatsen en – hoe contrastrijk ook – moderne wijnarchitectuur.

De wijnboeren van Franken en wandeling door de wijngaarden

De jonge generatie wijnboeren vervangen traditionele wijnhuizen door in het oog vallende wijnarchitectuur. Het traditionele wordt slim gecombineerd met het moderne, net als in de wijngaard.
Voor liefhebbers die meer willen weten over wijn, is de wijnwandeling tijdens onze wijnreis naar Franken een top-ervaring!

Bereikbaarheid wijngebied Franken

Het wijngebied Franken ligt in het noordwesten van het Duitse Frankenland en op gemiddeld 525 kilometer afstand van Utrecht en een gemiddelde reistijd van 5,5 uur, wat de bestemming ideaal maakt voor een kortere wijntrip.

Rijafstand en reisduur naar Franken:
Utrecht - Würzburg circa 520 km en 5,5 uur
Utrecht – Miltenberg circa 475 km en 5 uur

Het reisaanbod...

©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers