Zoek op land, regio of reis

×

Moselle...

Het wijngebied Moselle

Het wijngebied Moselle ligt, zoals de naam al doet vermoeden, langs de rivier de Moezel (Moselle) tussen Wasserbillig en Schengen. De wijngaarden liggen op de hellingen op de westelijke oever.

Sfeervolle wijndorpjes op de rechteroever

De sfeervolle wijndorpjes Remich, Grevenmacher, Machtum en Stadtbredimus bevinden zich ook op de rechteroever. Het is hier heerlijk wandelen tussen het groen of door de steegjes en straatjes waar terrassen uitnodigend op je wachten.

Luxemburg - De wijnen en druiven, vergelijk ze eens met de Duitse Moezelwijnen

Bijna alle wijnen die in Luxemburg gemaakt worden zijn witte wijnen. De enige blauwe druif die je hier terug vindt is de pinot noir die voor de Crémant gebruikt wordt en sinds kort ook voor rode wijn, met een knipoog naar de Bourgogne. De meest aangeplante druif is de rivaner (Luxemburgse naam voor müller-thurgau) en daarna de auxxerrois, riesling, pinot blanc en pinot gris. Net als in de Elzas worden de wijnen naar hun druif genoemd. Luxemburgse wijnen hebben frisheid en rondeur en wijnen van superieure kwaliteit herken je aan de vermelding van ‘Vin de Charte’, ‘Grand Premier Cru’ of ‘Premier Cru’. Proef de verschillen tussen de Luxemburgse en de Duitse Moselle/Mosel en je gaat jouw favoriete wijnstijl ontdekken!

Het reisaanbod...

©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers