Zoek op land, regio of reis

×

Bordeaux...

Het wijngebied Bordeaux

Bordeaux is ’s werelds beroemdste wijngebied en het grootste wijnproductiegebied van kwaliteitswijnen. Het gebied ligt in het zuidwesten van Frankrijk en globaal gezegd rondom de stad Bordeaux. Wijnliefhebbers halen hier hun hart op want wijn vormt het levensbloed van dit gebied. Bordeaux telt meer Grand Cru’s dan welke streek ook! Legendarische wijnen als Château Mouton-Rothschild, Château Margaux, Château Cheval Blanc en de edelzoete Château d’Yquem komen hier vandaan.
Maar Bordeaux is meer dan alleen maar grote namen. Het telt duizenden “petits Châteaux” die hele kwalitatieve wijnen maken tegen aantrekkelijker prijzen. De Châteaux vormen een indrukwekkend onderdeel van het landschap. In Bordeaux spreken ze over de ‘rive gauche’en de ‘rive droite’ respectievelijk de linkeroever en rechteroever van de rivieren de Gironde en Garonne. Op de linkeroever vind je de wijngaarden van Médoc, Haut-Médoc, Graves en Sauternes en tot de rechteroever behoren de wijngebieden van Saint-Émilion, Pomerol, Fronsac, Côtes de Bourg en Blaye. Tussen de rivieren de Dordogne en Garonne ligt het wijngebied Entre-Deux-Mers waar veel Bordeaux en Bordeaux Supérieur wijnen vandaan komen.
Als je het wijngebied wilt verkennen doe je er goed aan om het te combineren met de wijnstad Bordeaux. Er is zoveel te zien en te doen: mooie winkels, fijne restaurants en overal wijn, want Bordeaux en wijn zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
We hebben de leukste overnachtingsadressen, grote beroemde wijnhuizen maar ook de kleine Châteaux voor je geselecteerd zodat elke reis naar Bordeaux een bijzondere ervaring wordt.

Het reisaanbod...

©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers