Zoek op land, regio of reis

×

Oostenrijk...

Cultuur en natuur in Oostenrijk

Wie denkt aan Oostenrijk, denkt al snel aan een prachtig Alpenlandschap, monumentale Habsburgse architectuur en The Sound of Music. Dit zijn dan ook al jaren de redenen voor vakantiegangers om naar het land af te reizen. Het land heeft echter nog veel meer te bieden. In Oostenrijk vindt u een aantal van Europa’s meest gevarieerde musea en hedendaagse architectuur. Bovendien is het land rijk aan aantrekkelijke steden. De combinatie van deze cultuur met het fantastische berglandschap van de Alpen staat garant voor een heerlijke vakantie. In Oostenrijk liggen de romantiek van de keizerlijke steden op steenworp afstand van de verbluffende schoonheid van het Alpenachterland. Wenen is de toegangspoort tot Oostenrijk en een goede plek om cultuur op te snuiven. Salzburg is een pittoreske stad; een oud barok centrum op korte afstand van de bergen en meren van de Salzkammergut. Het meest dramatische Oostenrijkse Alpenlandschap is ten zuiden en westen van hier te vinden, in de regio's Salzburgerland, Tirol en Karinthië.

Oostenrijk heeft een rijke wijncultuur. Hier is de trend gezet voor kwaliteit en dat proef je tijdens een van deze verrassende wijn- en culinaire reizen in Oostenrijk waarmee we je graag kennis laten maken. En zit je reis er nog niet bij laat het ons weten dan stellen we met plezier een reis voor je samen.

Oostenrijk als wijnland

Oostenrijk heeft een rijke wijncultuur. Hier is de trend gezet voor kwaliteit en dat proef je tijdens onze verrassende wijn- en culinaire reizen in Oostenrijk waarmee we je graag kennis laten maken. De Wachau is het meest bekende wijngebied van Oostenrijk en zeker ook het mooiste. Het ligt tussen de steden Melk en Krems, zo’n 75 km van Wenen, op de oevers van de Donau, van laag tot hoog op de extreem steile terrassen. Dit zorgt voor een verschil in bodemsoort en stelt de wijnmakers in staat om Grüner Veltliners en Rieslings te maken die tot de beste van de wereld horen. Niet alleen wijnliefhebbers maar ook iedereen die van kunst, cultuur en geschiedenis houdt kan hier z’n hart ophalen. Burgenland is een streek met een eeuwenoude wijncultuur. Druiven gedijen uitstekend in dit klimaat en landschap, die soms worden vergeleken met die in de Haut -Médoc in Bordeaux. Tegen de Hongaarse grens ligt Mittelburgenland dat ook wel Blaufränkischland genoemd wordt omdat hier met name rode wijn gemaakt wordt en vooral van de druif Blaufränkisch. We zijn zelf nogal gecharmeerd van deze wijnen en dit gebied en ook de natuur is hier prachtig. Südsteiermark wordt ook wel het Toscane van Oostenrijk genoemd. Er is een prachtige wijnroute van Ehrenhausen naar Leutschach met smalle landweggetjes door idyllische wijndorpjes, langs hellingen met prachtige wijngaarden. Kenmerkend voor deze streek zijn de vele kleine ambachtelijke wijndomeinen. Er worden prachtige Sauvignon Blancs gemaakt, aromatische Traminers maar ook smakelijke “kernöl” (pompoenpitolie) en lekkere marmelades. Zit je reis er nog niet bij laat het ons weten dan stellen we met plezier een reis voor je samen.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers