Zoek op land, regio of reis

×

Andalusie...

De wijngebieden van Andalusië: Sherry

Andalusië kent meerdere wijngebieden. De bekendste is Sherry, genoemd naar het stadje Jerez de la Frontera. Het sherrygebied is een soort driehoek met in het noordwesten (aan de kust) de plaats Sanlúcar de Barrameda en in het zuidoosten El Puerto de Santa María. Er tussen vind je de wijngaarden en de sherryhuizen (bodega’s). Naast sherry wordt er ook een mooie droge witte wijn gemaakt. Maar een glaasje ‘manzanilla’ aan zee op een terras mag niet ontbreken!

Montilla-Moriles en Alpujarras

Het tweede wijngebied is Montilla-Moriles waar sherry-achtige wijnen gemaakt worden, droge wijnen en een hele mooie dessertwijn. Maar het meest verrassend is het wijngebied de ’Alpujarras’, nog onontdekt in een ruig berggebied. Hier vind je her en der verstopt kleine wijngaarden op hoogtes van 1000 tot wel 1400 meter, waar soms muilezels ingezet worden voor de werkzaamheden in de wijngaard. Het berglandschap, de kleuren, de bloemen, de witte dorpen en de prachtige uitzichten maken deze (wijn)vakantie heel bijzonder.

Wijnvakantie in Andalusië

We hebben de leukste overnachtingsadressen geselecteerd, van heel authentiek, prachtig mooi gelegen, tot meer modern op een wijndomein. De authentieke landelijke hotels en B&B's combineren prima met een paar dagen in de stad Granada of Córdoba. Kortom, er is genoeg op wijn- en culinair gebied te beleven.

Het reisaanbod...

©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers