Zoek op land, regio of reis

×

Burgenland...

Burgenland

Burgenland is de meest oostelijke regio van Oostenrijk en grenst aan Hongarije en Slowakije. Burgenland is totaal anders dan de andere regio want het kent geen hoge bergen, geen besneeuwde toppen maar wel uitgestrekte vruchtbare vlakten, de prachtige “Neusiedler See’, een meer van 32 km lang, vele kleine meertjes, imposante kastelen en burchten. Het is geliefd bij wandelaars en fietsers, het gebied heeft meer dan 2500 km aan goed begaanbare fietspaden. Door het milde klimaat is de keuken hier ook anders: paprika’s, tomaten, chilipepers… het doet aan Hongarije denken. Dan heb je ook de Mangalitza-varkens, die de heerlijkste buik en rugspek geven, en de visgerechten met vissen als snoekbaars en meerval uit het meer. Steeds meer creatieve koks geven een moderne twist aan de klassieke regionale gerechten.
Voor de wijnliefhebbers is Burgenland een snoepje! Rood, wit en edelzoete wijn van botrytis cinerea!

Wijngebied Burgenland

Het wijngebied Burgenland bestaat eigenlijk uit Mittelburgenland, Eisenberg, Leithaberg en Neusiedlersee. In Mittelburgenland werd met name rode wijn gemaakt van de blaufrankisch druif. Tegenwoordig zie je ook de merlot, cabernet sauvignon en zweigelt maar de blaufrankisch is hier favoriet. Door het klimaat en de ligging van de wijngaarden is het wijngebied voor wit minder geschikt.

De wijnen van Neusiedlersee

Het wijngebied Neusiedlersee kent mooie, zonnige nazomers, ideale omstandigheid voor de botrytis. De edelzoete wijnen die hier vandaan zijn te vergelijken met de Sauternes uit Frankijk. Steeds meer jonge wijnboeren maken hier ook droge witte wijnen en ten oosten van de Neusiedlersee worden ook grootse rode wijnen gemaakt van de blaufrankisch en de pinot noir. Voor menig wijnliefhebber is het hier een paradijs op aarde! Gols, Jois en Rust zijn wijndorpen die je onderweg zeker tegenkomt en een bezoek waard zijn. Overal ervaar je een ongekende gastvrijheid!

Wijnvakantie in Burgenland

Wij zorgen voor de leukste overnachtingsadresjes! En je ontmoet wijnboeren met een verhaal, wijnboeren die met zorg en toewijding heerlijke wijn maken. Daarnaast maak je ook kennis met de regionale keuken. Laat je verrassen door Burgenland!

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers