Zoek op land, regio of reis

×

Umbrie...

Umbrië

Umbrië is een regio in centraal Italië en het grenst aan Toscane, Marken en Latium. Het wordt wel het groene hart van Italië genoemd door de verscheidenheid aan landschappen, variërend van berglandschappen tot uitgestrekte valleien en vlaktes. De heuvels zijn bedekt met bossen, velden, olijfbomen en wijngaarden. Het is landelijk en nog heerlijk authentiek en dat zie je ook terug in de keuken. Boers maar wel heel lekker. Denk aan de mooie pecorino-kazen, de Fossa-kaas of de zachte, romige, pittige kaas ‘caciotta’. Norcia is beroemd om zijn worsten en hammen en de zwarte truffels. Heerlijk op je pasta, risotto of omelet!
Umbrië kent prachtige middeleeuwse stadjes als Assisi, Spello, Spoleto en de hoofdstad van de olijfolie Trevi. Gebouwd op een heuvel en omringd door zilvergroene olijfbomen. De extra vierge olijfolie is hier bijzonder goed: mooie groene kleur en fruitig maar ook pittig van smaak.
Wil je de smaken van Umbrië ook leren kennen? Kijk dan even naar onze reizen: wijnproeven, truffels zoeken, wijnwandelen, fietsen in de wijngaard, koken en bovenal genieten!

Wijngebied Umbrië

Wijnbouw is in Umbrië al eeuwenoud: Etrusken, Romeinen en Benedictijnse monniken profiteerden al van de gunstige omstandigheden om er wijn te maken. Het behoort niet tot de topwijnregio’s van Italië maar door de opkomst van de Sagrantino di Montefalco heeft het wijngebied meer bekendheid gekregen. Deze wijn is de meest prestigieuze wijn van Umbrië. Er is een zelfs een wijnroute uitgestippeld die je langs eindeloze wijngaarden en langs schitterende stadjes als Montefalco, Bevagna, Castel Ritaldi et cetera leidt. De Sagrantino di Montefalco wordt 100% van de sagrantino druif gemaakt en ze bezitten vaak mooie fruitaroma’s, rijpe tannine en een uitgebalanceerde afdronk. Sommigen zeggen dat ze niet onder doen voor een goede Brunello of Barolo. En naast rood komen er verrukkelijke witte wijnen uit Umbrië bijvoorbeeld de Orvieto Classico en de Grecchetto.
Tijdens onze wijnreizen naar Umbrië kom je op plekjes waar je anders niet zou komen en doe je verrassende ontdekkingen.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers