Zoek op land, regio of reis

×

Ahr...

Het wijngebied de Ahr en haar druiven

Het noordelijke wijngebied de Ahr ligt niet ver ten zuiden van Bonn en is genoemd naar de kleine rivier de Ahr. In dit schilderachtige Ahrdal liggen de druivenstokken op de steile hellingen langs de rivier. De Ahr is klein maar fijn. En het bijzondere is dat hier met name rode wijn gemaakt wordt van de Spätburgunder, de koning van de blauwe druiven en de even waardevolle Frühburgunder.
Vroeger kwamen hier vrij zoete wijnen vandaan maar sinds de pionierwijnmakers Werner Näkel en Gerhard Stodden hier het roer omgooiden is de focus op hoge kwaliteit droge rode wijn.

Wijnwandelroute in de Ahr

Er is een schilderachtige wandelroute uitgestippeld van 35 km, de ‘Rotweinwanderweg’ via welke je heerlijk tussen de wijnstokken kunt wandelen. Vanwege de steile hellingen loop je iets hoger en kijk je uit op de wijndorpen. In elk dorp speelt wijn de hoofdrol, kijk maar eens in Ahrweiler, Mayschoss, Altenahr en Blankenheim.
De Ahr is zwaar getroffen door wateroverlast en in de jaren daarna zijn er weinig wijnreizigers naar toe geweest maar sinds 2023 kan het weer, wij hebben al onze adresjes gecheckt.

Bereikbaarheid wijngebied de Ahr

Het wijngebied de Ahr ligt op korte afstand van Nederland, zo'n 280 km vanaf Utrecht en 3 uur rijden.
Daardoor is het een prima wijngebied om een paar dagen heen te gaan of als start van een rondreis door Duitsland, eventueel in combinatie met Noord-Frankrijk of Oostenrijk.

Het reisaanbod...

©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers