Zoek op land, regio of reis

×

Truffels zoeken in Piemonte...

Op zoek naar truffels in Piemonte

Truffelreis | 3 dagen | Italië

Piemonte, een van de beste wijnstreken ter wereld. De plek waar de heerlijke Barolo en Barbaresco wijnen vandaan komen, maar het is ook de plek van de truffel. Van Pasen tot Kerst is het de tijd om opzoek te gaan naar de zwarte truffel. Dus op naar het gastronomische paradijs Piemonte om samen met een truffeljager en truffelhond op zoek te gaan naar truffels!

Vanaf 493,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 11/12/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Wijnreis| 3 dagen | Italië

Verblijf in het wijndorpje La Morra in een leuk hotelletje met wijnbar, geniet van een 4-gangen diner, breng een bezoek aan het wijndomein Barolo en ga op pad met een truffeljager. Kortom, laat u even onderdompelen in gastronomisch Piemonte!

Dag 1: Welkom in Barolo, Piemonte

Langs de glooiende heuvels van Piemonte komt u aan in het wijngebied van Barolo. U overnacht de komende 2 nachten in hotel Uve in het wijndorpje La Morra, een verrassend leuk en modern hotel met een mooie binnenplaats en zelfs een wijnbar.

Voor de eerste avond is er een tafel voor u gereserveerd in een goed restaurant op loopafstand van het hotel. Het restaurant biedt een terras en een prachtig uitzicht over de wijngaarden. Hier kunt u genieten van een verfijnd 4-gangendiner welke zit inbegrepen bij uw reis. De drankjes mag je zelf uitkiezen en zijn voor eigen rekening. Bon appetit!

Dag 2: Op zoek naar truffels!

Eerst geniet u van een heerlijk ontbijt en daarna gaat u op pad met de truffeljager en zijn hond. De jager legt u tussendoor alles uit over de wisselwerking tussen hem en zijn hond, de bodem, de begroeiing en natuurlijk de truffels zelf. Wel goede schoenen aandoen (stevige wandelschoenen vanwege onregelmatige grond).
In de middag brengt u een bezoek aan een familiebedrijf in Roddi. Hier wordt u persoonlijk ontvangen waarna u samen met hen een wandeling maakt langs en door de wijngaarden. De familie maakt van de Nebbiolodruif namelijk een elegante Barolo. Na de rondleiding is het tijd voor een wijnproeverij waarbij u een viertal wijnen mag proeven en uiteraard bijpassende regionale producten zoals worst, kazen, hazelnoot en honing. In de avond kunt u zelf opzoek naar een leuk restaurantje in de buurt.

Dag 3: Einde reis

Na het smakelijke ontbijt komt er een einde aan de interessante truffelreis. Maar in de omgeving zijn nog genoeg mogelijkheden. Zo kunt u misschien een bezoek brengen aan het verrassende Turijn? Wij kennen een leuk adresje dus mocht u dit wensen vernemen wij het graag zodat wij een reisvoorstel op maat voor u kunnen maken.

Overnachtingen 3-daagse reis

2 nachten la Morra, Hotel Uve

Route in het kort

Dag 1: Aankomst in La Morra, Hotel Uve
Dag 2: La Morra, Hotel Uve
Dag 3: Einde reis

Wilt u langer blijven? Vraag ons naar een reisvoorstel op maat!

Inclusief

- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Smakelijk ontbijtbuffet
- 4-gangendiner exclusief drankjes in restaurant in La Morra
- Truffelzoektocht met truffeljager en truffelhond
- Bezoek aan Barolo wijndomein inclusief wandeling door de wijngaard, proeverij viertal wijnen en diverse lekkere regionale producten
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Roadtrip met eigen vervoer

Tijdens een autovakantie met eigen vervoer heb je alle vrijheid om zelf de route te bepalen. Je kunt zoveel bagage meenemen als je zelf wilt en gaat heerlijk ontspannen in jouw eigen vertrouwde auto op vakantie. De reis begint al zodra je de voordeur uitstapt. Zie je onderweg een mooie fotostop of een picknickspot? De vrijheid is aan jou, stap uit en geniet!

Heb je geen of een wat oudere auto? Wij bieden de optie om op locatie een auto te huren. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden!

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Cazebonne na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door jou uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien je een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor je te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat je deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle accommodaties gereserveerd kunnen worden, zullen we je een andere mogelijkheid proberen aan te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij je dit natuurlijk weten. Indien je niet akkoord gaat met de alternatieve accommodatie, wordt de boeking kosteloos voor je geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.
Het bezoek aan de wijnhuizen en de diners bij de restaurants zijn onder voorbehoud. Indien een bezoek niet mogelijk is wordt het bezoek verplaatst qua dag of tijd of er wordt een vergelijkbaar alternatief gereserveerd. Vanzelfsprekend blijft de sfeer van de reis behouden!

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Uve Rooms & Wine Bar

Je overnacht in hotel Uve in het wijndorpje La Morra, een verrassend leuk en modern hotel met een mooie binnenplaats, dat het centrum van het hotel is, met bron en een wijnbar. Het heeft slechts 8 kamers, variërend van standaard tot superior en suites en allemaal verschillend qua inrichting. Het is in het centrum van het plaatsje gelegen dus je loopt zo naar een van de restaurants.

Maatwerkaanvraag (reis) via Cazebonne

©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers