Zoek op land, regio of reis

×

Sudtirol - Trentino...

Het kleine wijngebied Südtirol

Südtirol is een klein wijngebied dat tot de eerste Wereldoorlog bij Oostenrijk hoorde en nu bij Italië. Er wordt dan ook veel met Oostenrijkse/Duitse druivenrassen gewerkt als de weissburgunder, müller-thurgau en gewürztraminer, maar ook met de klassieke Italiaanse druif als pinot grigio. Wat rode wijn betreft kom je de spätburgunder tegen naast de lokale druiven lagrein, vernatsch (schiava grossa).

Heerlijk vakantie vieren en genieten van het goede leven

Met maar liefst 300 dagen zon per jaar gedijen de druiven hier goed en is het een heerlijk (wijn) vakantiegebied. Je proeft hier het goede leven want dat hebben ze goed onder de knie. Ze nemen de tijd om goed en gezond te eten met zoveel mogelijk pure en lokale ingrediënten en met mooie zuivere wijnen.

Kleinschalige wijndomeinen en hoogwaardige coöperaties

Het is een streek van individuele wijnboeren, kleinschalige familiewijndomeinen maar ook van coöperaties die hier hoge kwaliteitswijnen maken. Heb je nog tijd, bezoek dan de coöperaties in Terlan, Tramin of Caldaro.
We hebben juist de kleine wijnboeren voor je geselecteerd waar je hartelijk ontvangen wordt, de heerlijkste wijnen proeft en vast met een paar mooie flessen voor thuis weer weggaat.

Het reisaanbod...

©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers