Zoek op land, regio of reis

×

Spanje...

Een heerlijke vakantie naar Spanje

Spanje staat bekend om zijn stralende zon, mooie stranden en uitstekende gastronomie, maar het land heeft nog veel meer te bieden. Buiten de stranden en de fantastische steden vind je in Spanje het rijke erfgoed van monumenten, oogverblindende natuur en maak je kennis met de gastvrije bevolking. Een perfecte bestemming voor je volgende vakantie.

Spanje als wijnland

Spanje, dat is passie voor het leven! De mensen genieten hier van het leven en dat stralen ze uit. Buitenleven in een prachtige natuur, veel cultuur, heerlijk eten, mooie wijnen en vurige temperamentvolle muziek.
In het noordwesten van Spanje bevindt zich Galicië: groengekleurde bergen en valleien met bossen en wijngaarden. In het binnenland liggen de wijngebieden waarvan de Rías Baixas de bekendste is. Hier wordt vooral de Albariñodruif verbouwd. Volgens kenners levert deze druif Spanjes beste witte wijn! In het Baskenland draait het qua wijn om de frisse witte ‘Txakoli’, gemaakt van de inheemse Hondarribi Zuri druif. De wijn matcht uitstekend met de pintxos, visgerechten en schaal- en schelpdieren. Op een klein uurtje rijden van Barcelona vind je het Penedès wijngebied waar de meest fantastische cava’s gemaakt worden. En nog een uurtje verder kom je in misschien wel het meest spectaculaire wijngebied van Spanje: de Priorat. Al kruisend door het spectaculaire landschap van de Priorat en later de Aragon kom je in de Rioja, de bekendste wijnstreek met een zeer lange traditie van wijnbouw. Prachtige historische bodega’s en opvallend moderne ‘state of the art’ bodega’s.
Navarra is een klein maar prachtig wijngebied en de hoofdstad Pamplona is bijzonder mooi. Het heeft onder meer een goed bewaarde citadel en mooie typisch Spaanse pleinen, arcades met terrasjes, tapasbars en restaurants.
Andalusië is Spanje met een Moors tintje, dat zie je aan de prachtige steden als Granada, Córdoba en Málaga. En ook aan al die witte dorpjes in het berglandschap. Maak kennis met het onontdekte wijngebied Alpujarras en een ongekend mooi olijvenlandschap waar je zover je kunt kijken alleen maar olijfbomen ziet. Met onze wijnreizen en culinaire reizen maak je kennis met de mooie Spaanse genoegens en proef je het nieuwe Spanje. Natuurlijk stellen we ook graag op maat een wijnreis of culinaire reis voor je samen.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers