Zoek op land, regio of reis

×

Bourgogne...

Het wijngebied Bourgogne en haar 5 subgebieden

Na Bordeaux is Bourgogne het beroemdste Franse wijngebied terwijl het wijngebied maar een tiende van Bordeaux beslaat. Er worden echter mooie, elegante wijnen met grootse namen gemaakt: La Romanée, La Romanée-Conti, Le Chambertin, Le Montrachet, Pommard, Volnay. Het ligt in het noordoosten van Frankrijk en is verdeeld in 5 wijngebieden: Chablis, Côte-d’Or, Côte Chalonnaise, Mâconnais en Beaujolais.

Proef de Bourgogne van noord naar zuid

Beaujolais is de vreemde eend in de bijt. Hier wordt de rode wijn van de gamay-druif gemaakt terwijl in de rest van de Bourgogne de wijn van de pinot-noir druif wordt gemaakt en de witte wijn van chardonnay. Dit lijkt simpel, maar door de enorme versnippering van het wijngaardbezit smaken de wijnen heel verschillend. Dit ontdek je als je al proevend van noord naar zuid gaat. Proef de chardonnay in Chablis en vergelijk deze met de chardonnay in bijvoorbeeld Meursault.

Bereikbaarheid Bourgogne

Het wijngebied Bourgogne ligt met een gemiddelde afstand van 725 kilometer vanaf Utrecht op een ideale rijafstand van Nederland en België. Voor het proeven van de Chardonnay uit Chablis hoef je minder ver, dit wijndorp - gelegen in het noorden van de Bourgogne - is in iets meer dan 6 uur aan te rijden. Het wijngebied Bourgogne is deels via tolwegen te bereiken.

Rijafstand en reisduur naar Bourgogne
Utrecht - Chablis circa 600 km en 6,25 uur
Utrecht - Dijon circa 700 km en 6,75 uur
Utrecht - Beaune circa 740 en 7 uur
Utrecht – Macon circa 820 km en 7,75 uur

Het reisaanbod...

©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers