Zoek op land, regio of reis

×

Rheingau ...

Het wijngebied de Rheingau, de Riesling en Spätburgunder

De Rheingau strekt zich ten westen van Frankfurt uit langs de rivier de Rijn. Het ligt ingeklemd tussen het beschutting gevende Taunusgebergte in het noorden en de Rijn in het zuiden. De wijngaarden bevinden zich op de op het zuiden liggende hellingen waardoor de kwaliteit hier zo hoog is. 80% van de wijngaarden is met de Riesling druif beplant en het overige deel met Spätburgunder die hier een voortreffelijke rode wijn oplevert.

Vier vakantie in de Rheingau

De Rheingau is naast wijnstreek ook een aantrekkelijke vakantiestreek. Oude kloosters en burchten vormen een onlosmakelijk onderdeel van het wijnlandschap. Over een lengte van 120 km voert de Rheingauer Riesling route door de schilderachtige wijndorpen. Het mooiste deel is tussen Eltville en Lorchhausen. In de buurt van Eltville vind je het prachtige kasteel ’Schloss Johannisberg’ met een prachtige en de oudste pure Riesling-wijngaard. Midden in de wijngaard staat een soort wijnkraam waar je bij mooi weer een glas wijn kunt drinken en genieten van het fenomenale uitzicht.
De Rheingau is ideaal voor een weekend maar het kan ook heel goed een onderdeel zijn van een langere wijnreis. Vraag ons naar de mogelijkheden.

De wijngaarden van Schloss Johannisberg en Klooster van Eberbach

De Rheingau herbergt een aantal van de oudste en meest gerenommeerde wijngaarden van Duitsland. Trek je wandelschoenen aan en maak een wandeling door de wijngaard van Schloss Johannisberg. Dit is een historisch wijngoed dat wordt beschouwd als de bakermat van de late oogst (Spätlese) Riesling. Een andere beroemde wijngaard is het Klooster van Eberbach, dat een lange geschiedenis heeft die teruggaat tot de 12e eeuw. Het wijndomein werd meer dan 700 jaar onderhouden door de monniken. Deze wijngaarden profiteren van een uitzonderlijke ligging en bodemstructuur, wat resulteert in wijnen van hoge kwaliteit.

Bereikbaarheid wijngebied Rheingau

Proef de riesling uit de Rheingau! Dit wijngebied is één van de 13 kwaliteitswijngebieden van Duitsland en ligt op een korte afstand rijden vanaf Nederland. Met zijn gemiddelde afstand vanaf Utrecht van 400 kilometer is het perfect voor een korte wijntrip of goed te combineren met een van de andere omliggende wijngebieden zoals Moezel en Pfalz.

Rijafstand en reisduur naar Rheingau:
Utrecht – Hohenstein circa 365 km en 4 uur
Utrecht – Wiesbaden circa 400 km en 4,25 uur

Het reisaanbod...

©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers