Zoek op land, regio of reis

×

Wijnreis Veneto...

Wijnproeven in Veneto

Als wij aan wijnproeven in Veneto denken, denken we aan de wijngaarden rond Verona want hier komen de beste wijnen vandaan: Soave, Valpolicella, Ripasso en de meest vermaarde is ongetwijfeld de Amarone. Het woord “Amarone” heeft een magische uitwerking in de wijnwereld. Het gaat om een wijn die staat als een huis. Het begint met de kostbare grond waar de stokken op staan. De beste druiven worden voor de Amarone geselecteerd, iets later dan de rest en dan worden ze gedroogd op matten of in kratten totdat er kleine krentjes overblijven. Na de persing volgt een fermentatie van 1 tot 2 maanden en een rijping van 3 tot 6 jaar op eikenhouten vaten.

Vanaf 435,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 06/05/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Wijnreis | 3 dagen | Italië

Naast wijnproeven tijdens deze kun je het romantische Verona bezoeken en geniet je van de heerlijke Italiaanse keuken. Je verblijft in een voormalig middeleeuws klooster met tuin en groot terras.

Dag 1: Wijnproeverij Soave en overnachten in Amarone/Valpolicella gebied

Als eerste bezoek je een familie wijnhuis dat in het centrum van het mooie Soave gelegen is. De familie werkt met liefde en veel respect voor de natuur. Vader en dochter kiezen voor kwaliteit en samen maken ze echte Soaves van vulkanische bodems. Proef zelf maar.
Heerlijk om met zo’n proeverij je reis te beginnen!
Je overnacht in het Amarone/Valpolicella gebied in een landelijk en sfeervol hotel met heerlijke tuin om te relaxen, 25 km van de stad Verona. De kamers zijn goed verzorgd en natuurlijk voorzien van privé sanitair. Het hotel heeft een restaurant in de wijnkelder met vooral regionale gerechten en in het tweede restaurant eet je meer gastronomisch. De keuken uit Veneto wordt hier op creatieve en innoverende wijze toegepast.
De eerste avond geniet je van de regionale gerechten met natuurlijk de regionale wijn.

Dag 2: Wijnproeven Valpolicella en gastronomisch diner

Na het ontbijt heb je een afspraak bij een van de beste wijndomeinen in het Valpolicella gebied. Een familiebedrijf uit 1824 met zo’n 21 hectare wijngaard. Naast rood maken ze ook wit en de familie levert al jaren wijnen van onbetwiste topkwaliteit. Niet alleen de wijnen van de gedroogde druiven, maar ook de gewone Valpolicella’s mogen gelden als specialiteiten. Je krijgt een duidelijke uitleg over Amarone, het indroogproces en de vinificatie. En natuurlijk proef je hun prachtige wijnen!
De dag kun je verder zelf invullen, je kunt bijvoorbeeld naar de romantische stad Verona gaan waar je op eigen gelegenheid de stad even kunt bekijken. Verona is natuurlijk bekend vanwege de arena en Romeo & Julia. Op het Piazza delle Erbe is het heerlijk terrassen en genieten van de mooie gebouwen. De wijnwinkel Signorvino is eigenlijk een must. Er wordt een ruime selectie Italiaanse wijnen verkocht en je kunt er ook een glas wijn drinken.
Als afsluiter van deze reis geniet je vanavond van een mooi gastronomisch diner met een mooie Amarone.

Dag 3: Nagenieten en eventueel combineren met Veneto?

Nog even lekker ontbijten en dan is het programma ten einde.

Villa de Winckels

Route in het kort

Dag 1: Aankomst Tregnago, Villa de Winckels
Dag 2: Tregnago, Villa de Winckels
Dag 3: Einde reis

Wil je langer bij deze fijne locatie verblijven of doorreizen naar een ander wijngebied? Vraag bij ons een reisvoorstel op maat aan!

Inclusief

- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- Bezoek aan een familiedomein met proeverij van Soave en Valpolicella
- Diner met regionale gerechten en regionale wijnen
- Bezoek aan het beste wijndomein in de Valpolicella met proeverij van mooie Valpolicella’s
- Gastronomisch diner met mooie Amarone
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS

Exclusief

- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Autohuur, brandstof en eventuele parkeerkosten
- Vliegtickets
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon

Maatwerk

Uiteraard kun je naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neem hiervoor contact met ons op.

Roadtrip met eigen vervoer

Tijdens een autovakantie met eigen vervoer heb je alle vrijheid om zelf de route te bepalen. Je kunt zoveel bagage meenemen als je zelf wilt en gaat heerlijk ontspannen in jouw eigen vertrouwde auto op vakantie. De reis begint al zodra je de voordeur uitstapt. Zie je onderweg een mooie fotostop of een picknickspot? De vrijheid is aan jou, stap uit en geniet!

Heb je geen of een wat oudere auto? Wij bieden de optie om op locatie een auto te huren. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden!

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Cazebonne na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door jou uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien je een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor je te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat je deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle accommodaties gereserveerd kunnen worden, zullen we je een andere mogelijkheid proberen aan te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij je dit natuurlijk weten. Indien je niet akkoord gaat met de alternatieve accommodatie, wordt de boeking kosteloos voor je geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.
Het bezoek aan de wijnhuizen en de diners bij de restaurants zijn onder voorbehoud. Indien een bezoek niet mogelijk is wordt het bezoek verplaatst qua dag of tijd of er wordt een vergelijkbaar alternatief gereserveerd. Vanzelfsprekend blijft de sfeer van de reis behouden!

Praktische info

Omdat wij je alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem een navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvang je informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft je toegang tot informatie over de reis. Onder andere jouw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij je route heb je zo altijd direct bij de hand.

Villa De Winckels

Je overnacht in het Amarone/Valpolicella gebied in een landelijk en sfeervol hotel met heerlijke tuin om te relaxen, 25 km van de stad Verona. De kamers zijn goed verzorgd en natuurlijk voorzien van privé sanitair. Het hotel heeft een restaurant in de wijnkelder met vooral regionale gerechten en in het tweede restaurant eet je meer gastronomisch. De keuken uit Veneto wordt hier op creatieve en innoverende wijze toegepast.

Maatwerkaanvraag (reis) via Cazebonne

©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers