Zoek op land, regio of reis

×

Duitsland...

Laat u verrassen in Duitsland

Ook al is Duitsland slechts een paar uur rijden vanuit Nederland, toch is het een verrassende vakantiebestemming met een grote variatie aan mogelijkheden. Zo hebben onze oosterburen vele leuke steden die een bezoek waard zijn. Duik in de geschiedenis van de hoofdstad Berlijn, bewonder de schilderachtige wijken van Frankfurt, struin over de gezellige kerstmarkten van Düsseldorf en Münster en ontdek de indrukwekkende skyline van Keulen.

Duitsland zit niet verlegen om prachtige natuurgebieden. Maak fantastische wandelingen in de Duitse Alpen in de regio Beieren, ga klimmen in het Sauerland en loop kilometers door de bossen van het mysterieuze Zwarte Woud. Laat je verrassen en maak een prachtige roadtrip door het mooie Duitsland!

In de rijke wijncultuur van Duitsland is de trend gezet voor kwaliteit en dat proef je tijdens een van deze verrassende wijn- en culinaire reizen. Zit je reis er nog niet bij laat het ons weten dan stellen we met plezier een reis op maat samen.

Duitsland als wijnland

In de rijke wijncultuur van Duitsland is de trend gezet voor kwaliteit en dat proef je tijdens onze verrassende wijn- en culinaire reizen. We nemen je mee naar de diverse wijngebieden, zoals de Moezel, Duitslands oudste wijngebied dat behoort tot een van de mooiste wijngebieden van de wereld. Het bevindt zich globaal tussen Koblenz en Trier en strekt zich uit tot in Luxemburg. De rivier de Moezel kronkelt door het gebied en op de steile hellingen staan de wijnstokken. De Rieslingdruif zwaait hier de scepter met wijnen van ongelofelijke finesse. Een romantisch wijngebied met veel natuurschoon, gemoedelijke dorpjes, heerlijke wijnen en een goede keuken… zo dicht bij Nederland. Of de Rheingau, De streek van de Riesling en het goede leven. Al in de 18e eeuw werd hier wijn gemaakt, denk aan Schloss Johannisberg en Kloster Eberbach. Maar ook de huidige generatie wijnboeren maken moderne, prachtige Rieslings en Spätburgunders. En Franken ,zacht glooiende heuvels en steile rotsen omzomen de Main en de zijrivieren. Hier groeien de druiven voor de Frankische wijn die de afgelopen decennia een flinke upgrade heeft gehad. Frankenwein is hip en op de wijnkaarten van de betere restaurants prijkt steeds meer het ‘Bocksbeuteltje’, de karakteristieke fles van Frankische wijn met Silvaner. En dan is er nog de Pfalz, dat grenst aan de Elzas. Het klimaat is mild en droog, je ziet hier de amandelbomen al bloeien in maart. Omdat de Pfalz een van de warmste regio’s van Duitsland is vind je hier ook, heel verrassend, naast de Rieslingwijnen hele mooie rode wijnen. Zowel van de Dornfelder druif als de Spätburgunder. Het zuiden van de Pfalz is het beste te omschrijven als Bourgondisch, dat zie je terug in de schilderachtige dorpjes, de gastvrije mensen, de topkwaliteit wijnen en de regionale keuken. Je ziet, Duitsland heeft zoveel te bieden en is ook prima te combineren met Frankrijk. Laat je verrassen! Zit je reis er nog niet bij laat het ons weten dan stellen we met plezier een reis op maat samen.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers