Zoek op land, regio of reis

×

Limburg...

Limburg - wijnvakantie in eigen land!

Limburg is van alle provincies het meest geschikt voor wijnbouw. Het klimaat is net even beter dan in de andere provincies, de bodem is anders en bestaat uit löss, mergel of kiezel en de wijngaarden liggen veelal op zonnige hellingen. Het landschap doet, samen met de dorpjes, een beetje buitenlands aan. Je waant je hier echt op (wijn)-vakantie.

De oudste wijngaarden vind je in Limburg

De oudste wijngaard van Nederland ligt in Slavante. In 1967 is deze wijngaard aangelegd en hierna kwamen de wijngaarden van de Apostelhoeve en anderen. Eigenlijk was er al sinds de 14e eeuw wijnbouw in Limburg maar door ziekte in de wijngaarden, de Phylloxera, zijn alle wijngaarden gerooid en in 1946 de laatste.

Flying Winemaker Stan Beurskens

Nederlands enige ‘flying winemaker’ Stan Beurskens woont in Limburg en heeft na zijn uitgebreide wijnbouwstudies en oenologiestudies zijn eigen wijndomein uitgebreid tot een kleine 30 hectare. Hij is de koning van de nieuwe druivenrassen maar experimenteert ook met klassieke druivenrassen. Naast zijn eigen domein kom je hem overal tegen want hij is betrokken bij veel wijndomeinen in heel Nederland.

Limburg - must see voor elke wijnliefhebber en Bourgondiër

Limburg is een ‘must see’ voor elke wijnliefhebber en Bourgondiër. Hier kun je heerlijk borrelen, eten, wijnproeven, snoepen en genieten. Eten uit de streek in de streek, met passie bereid in traditionele restaurants tot de beste sterrenrestaurants.

Het reisaanbod...

©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers