Zoek op land, regio of reis

×

Champagne...

Het wijngebied Champagne en de indrukwekkende gangenstels met champagne

Champagne is de naam van de mousserende wijn die in het gelijknamige gebied La Champagne gemaakt wordt. Het enige gebied ter wereld waar mousserende wijnen champagne genoemd mag worden. Het is het meest noordelijke wijngebied van Frankrijk en met zijn klimaat en kalkrijke krijtbodem is het ideaal om hier ‘s werelds meest beroemde mousserende wijn te produceren. Tijdens het verkrijgen van de mousse (belletjes) in de wijn liggen de flessen in koele kelders. Het is heel indrukwekkend om de lange gangenstelsels met ongelofelijk veel champagneflessen te zien liggen.

Reims, UNESCO Werelderfgoed, kathedraal en gezellige terrasjes

Het hele Champagnegebied is aantrekkelijk om te bezoeken, het biedt een prachtig heuvellandschap, geweldige uitzichten op de wijngaarden, authentieke dorpjes, grote gerenommeerde champagnehuizen en kleine charmante champagneboertjes. Reims is een sfeervolle stad met een mooie kathedraal en andere indrukwekkende historische gebouwen die op de UNESCO Werelderfgoed staan. Er zijn volop gezellige terrassen, wijnbarretjes en restaurants.

Beroemde namen als Avenue de Champagne en Moët & Chandon

Van Reims rij je door de wijngaarden naar de champagnestad Epernay waar op de Avenue de Champagne gerenommeerde Champagnehuizen staan als Moët & Chandon, Mercier, Pol-Roger, Boizel et cetera.
Tijdens onze Champagnereizen kom je op plekken waar je anders niet snel komt en geniet je volop van mooie bubbels!

In de Champagnestreek overnachten op de Avenue de Champagne

Stel je voor… je overnacht tussen majestueuze champagnehuizen op de Avenue de Champagne. De Avenue gelegen in de Champagnehoofdstad Epernay. Ontdek de oorsprong van de Champagne, proef de bubbels, en laat je betoveren door de magie van deze bijzondere plek. Overnacht gedurende je wijnreis in de champagnestreek aan deze prestigieuze laan in een door ons geselecteerde Bed & Breakfast. Wil jij het nieuwe jaar inluiden met een door jouw zelf ingekochte champagne? Bezoek dan in december Epernay tijdens het lichtspektakel Habits de Lumière. De vrijdag- en zaterdagavond op de Avenue de Champagne zijn een absolute must-see! Laat je betoveren door de vuurwerkshow, het muzikale entertainment en alles onder het genot van een heerlijk glas champagne.

Bereikbaarheid Champagnestreek Frankrijk

De Champagnestreek is het dichtstbijzijnde Franse wijngebied vanuit Nederland en België en zeer goed bereikbaar. Vanaf Utrecht is het gemiddeld 400-450 kilometer rijden. Een wijnreis ‘op zoek naar de juiste bubbel van de Champagne’ is goed geschikt voor een kort verblijf. Voor bepaalde stadscentra of departementen heeft Frankrijk de verplichting van een (tijdelijke) milieusticker ingevoerd, dit geldt ook voor bepaalde zones in de Champagne, meer informatie kan je terug vinden op de officiële pagina Milieusticker-Frankrijk.

Rijafstand en reisduur naar de Champagnestreek
Utrecht - Reims circa 400 km en 4,25 uur
Utrecht – Épernay circa 430 km en 4.5 uur

Het reisaanbod...

©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers