Zoek op land, regio of reis

×

Elzas (Alsace)...

Elzas en de Frans-Duitse sfeer

De Elzas is het wijngebied in het uiterste noordoosten van Frankrijk dat regelmatig van identiteit is gewisseld. Dat verklaart de Frans-Duitse sfeer in de cultuur, architectuur en in de keuken.

Elzas, haar druiven en wijnen van droog tot heel zoet

De Elzas wordt als het ware beschermd door de Vogezen en dit zorgt er voor dat de Elzas de minste neerslag van Frankrijk heeft en dankzij de hoge ligging telt de Elzas de hoogste zonuren. Ideaal dus voor de witte druiven. Het is hier gebruikelijk dat de wijn genoemd wordt naar het druivenras en dat is hier gemakkelijk want de wijn wordt altijd van 1 druif gemaakt ( mono-cepage). Het karakteristieke is dat ze worden gemaakt van zeer aromatische druivenrassen dat er voor zorgt dat de wijnen van droog tot heel zoet kunnen zijn. Het is sinds 2021 verplicht om dit op het etiket te vermelden.

De Route des Vins van de Elzas en Colmar

De "Route des Vins” van de Elzas is zo’n 170 km lang. Het is een prachtige route die door de wijngaarden slingert, langs fleurige dorpjes en pittoreske stadjes. Maak stops wanneer je wilt, wandel door de wijngaarden, bezoek in ieder geval de kleurrijke plaatsjes Riquewihr, Eguisheim, Rosheim en Colmar - ook wel het kleine Venetië genoemd - en geniet van een glas wijn op het terras.

Eten in de Elzas: van Winstubes tot gastronomischee restaurants

Hou je van lekker eten? Dan zit je hier goed! Van authentiek in de knusse winstubes en fermes-auberges tot gastronomisch in trendy restaurants. Voor welke wijnreis naar de Elzas je ook kiest wij zorgen ervoor dat het een ultieme beleving wordt.

Bereikbaarheid en reistijd Wijngebied Elzas

De Elzas wijnstreek is uitstekend te bereiken met eigen vervoer. Vanaf Utrecht is de rijafstand gemiddeld 575-700 kilometer en reistijd gemiddeld 6 uur. Een wijnreis naar de Elzas is uitermate goed geschikt voor een kort verblijf, de afstand is prima om in één dag te overbruggen. Voor bepaalde stadscentra of departementen heeft Frankrijk de verplichting van een (tijdelijke) milieusticker ingevoerd, dit geldt ook voor bepaalde zones in de Elzas, meer informatie kan je terug vinden op de officiële pagina Milieusticker-Frankrijk.

Rijafstand en reistijd naar de wijnregio Elzas
Utrecht - Strasbourg (Straatsburg) circa 575 km en 5,5 uur
Utrecht – Colmar circa 640 km en 6 uur
Utrecht – Mulhouse circa 682 km en 6,5 uur

Het reisaanbod...

©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers