Zoek op land, regio of reis

×

Douro...

Een van de mooiste wijngebieden: de Douro vallei

De Portugese Dourovallei, ten oosten van de stad Porto, is een van de mooiste wijngebieden van de wereld. Het is een diep dal met steile hellingen, in een granietmassief uitgeslepen door de rivier de Douro, die in het noorden van Spanje ontspringt en daar Duero heet. Het bergachtige landschap is spectaculair en vanwege de steile hellingen is terraswijnbouw noodzakelijk. Heel arbeidsintensief voor de wijnboer want het meeste werk moet met de hand gedaan worden.

De wijnen van de Douro

Het Dourogebied staat bekend om de Portwijnen maar vandaag de dag wordt er meer droge rode en witte wijn gemaakt dan port. Deze wijnen zijn van inheemse druivenrassen als touriga nacional, tinta barocca, touriga francesa en gouveio, esgana cao etcetera gemaakt. Heel spannend en internationaal steeds hoger gewaardeerd.

Combineer de Douro Vallei met de stad Porto

De stad Porto is een charmante stad met oude wijken zoals Ribeira, kronkelende steile straatjes, kleurrijke huizen, historische panden en volop restaurants van traditioneel tot hip en gastronomisch. Het heeft zijn naam aan de portwijnen gegeven en je proeft overal port in Porto.
Maak je reis compleet door de stadse charme te combineren met de Douro vallei.
Verken de historische straten van Porto en proef de lokale lekkernijen.
Wij zorgen ervoor dat je naar een prachtig Porthuis gaat en dat je ook hoog kwalitatieve rode wijnen gaat proeven in de Douro Vallei. Ontdek met een van onze wijnreizen hoe je cultuur, stad en natuur harmonieus kunt combineren en maak een onvergetelijke reiservaring!

Het reisaanbod...

©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers