Zoek op land, regio of reis

×

Toscane...

Toscane

In het hart van het wijngebied Toscane liggen de klassieke wijngebieden waardoor Toscane zo bekend is: Chianti, Brunello di Montalcino, Vino Nobile di Montepulciano en de ‘Super Tuscans’. Hier worden de wijnen met name van de sangiovese druif gemaakt. Momenteel worden ook een aantal andere druiven toegestaan als cabernet sauvignon, cabernet franc en merlot.

Sfeervolle plaatsjes, middeleeuwse straatjes

De Chiantidorpen als Radda, Greve, Panzano, Gaiole en Castellina zijn sfeervolle plaatsjes met middeleeuwse straatjes, heel instagram-waardig en er zijn talloze wijnwinkels en wijnbarretjes waar je de lokale toppers kunt proeven. Montalcino is ook zo’n plaatsje waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Heel sfeervol en prachtig uitzicht over de wereldberoemde wijngaarden. En op een van de hoogste heuvels is het dorpje Montepulciano, een prachtig langgerekt dorp met een fantastisch plein het ‘Piazza Grande’ met prachtige historische bouwwerken.

Wijnen uit de Maremma: Bolgheri en Sassicaia

Uit de Maremma, vlakbij de Toscaanse kust, komen Bolgheri en Sassicaia vandaan. Dit zijn inmiddels ook twee hele bekende, kwalitatieve wijnen met een mooi verhaal.

Wijnvakantie in Toscane

We hebben de meest bijzondere overnachtingsadressen, grote bekende wijnhuizen maar juist ook de kleine wijnboeren voor je geselecteerd waar je hartelijk ontvangen wordt, de heerlijkste wijnen proeft en vast met een paar mooie flessen voor thuis weer weggaat.

Het reisaanbod...

©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers