Zoek op land, regio of reis

×

Galicie...

De 5 wijngebieden van Galicië

Het wijngebied Galicië omvat 5 wijngebieden en steeds meer wijnliefhebbers zijn enthousiast over de wijnen die uit deze gebieden komen. Je ziet ze ook steeds meer in de wijnwinkels en op de kaart staan bij de betere restaurants. Rias Baixas is het bekendste wijngebied en ligt direct aan de kust. De albariño druif is hier koning en staat garant voor strakke, droge witte wijn met veel frisheid en mineraliteit. Achter Rias Baixas ligt het wijngebied Ribeiro waar zowel wit als rode wijn wordt gemaakt. Niet ver van Ribeiro ligt Ribeira Sacra, een klein wijngebied waar de wijngaarden op steile hellingen staan. Het is een wijngebied in opkomst omdat ze prachtige rode wijnen (van de mencia druif) maken met Bourgondische finesse. Het kleine wijngebied Valdeorras is de bakermat van de godello druif die momenteel zo geliefd en gevraagd is. Ook zijn er wijngaarden met mencía en garnacha druiven voor rode wijnen die kwalitatief heel goed zijn. Het laatste wijngebied is Monterrrei, nog steeds onbekend maar er komt wel een mooie witte wijn vandaan ook van de druif godello. Galicië is een unieke bestemming die alles heeft waar een wijnliefhebber naar verlangt!

Wijnvakantie: combinatie met Santiago de Compostela of de Douro in Portugal

Het ontdekken van de wijnstreek Galicië kun je prima combineren met een paar dagen in de levendige universiteitsstad Santiago de Compostela.
Of je combineert Galicië met de Douro, een heel veelzijdige rondreis.
Heb je speciale wensen, laat het weten, we maken met plezier een reis op maat.

Festa do Albariño, Rias Baixas

Jaarlijks vindt in Cambados, de wijnhoofdstad van Rías Baixas het wijnfeest “Festa do Albariño’ plaats. In de eerste week van augustus komen vele wijnliefhebbers, wijnmakers en sommeliers naar Cambados om de wijnen te proeven.

Het reisaanbod...

©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers