Zoek op land, regio of reis

×

Rhone...

Wijngaarden van de Rhône met mooie vergezichten

De wijngaarden van de Rhône liggen globaal tussen de steden Vienne en Montelimar. Grote namen als Condrieu, Saint-Joseph, Crozes-Hermitage en Hermitage komen uit deze streek. De wijngaarden liggen hier op steile hellingen op de oevers van de rivier de Rhône. De dorpjes zijn sober maar de vergezichten die je continu hebt over de wijngaarden en de rivier maken alles goed.

De Rhône: volle krachtige rode en witte wijnen en Crémant de Die

Ben je liefhebber van krachtige rode en volle witte wijnen dan is deze wijnstreek vast je favoriet! Begin in Vienne, zo’n heerlijke Franse stad waar iedereen aan voorbij rijdt. Jaarlijks is er twee weken lang een jazzfestival in het antieke theater. Het draait vooral om jazz maar andere podia zijn soms ook gewijd aan andere muziekstijlen als folk, hip-hop, fusion en world. In het zuidelijke deel van de Noord Rhône vind je een mousserende wijn, Crémant de Die, op dezelfde manier gemaakt als champagne. Heel feestelijk en leuk geprijsd.

Maak een rondreis door de Rhone

Kun je niet kiezen tussen onze Rhône-wijnreizen? Dan maken we graag een rondreis voor jou zodat je je wijnkennis kunt vergroten.

Het reisaanbod...

©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers