Zoek op land, regio of reis

×

Kookreis Umbrie...

Koken en genieten in Umbrië

Het decor van deze reis is de mooie Valle Umbra, een vruchtbare en waterrijke vallei omringd door een decor van groene heuvels bedekt met wijn- en olijfgaarden. In deze Umbrische vallei liggen de kleine bekende middeleeuwse stadjes Assisi, Montefalco, Bevagna en Spello, maar ook de grotere steden Perugia en Spoleto, dat aan de voet van de groen beboste Monteluco ligt.

Vanaf 585,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 09/12/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Kookreis| 4 dagen | Italië

Tijdens de reis verblijf je in een boerenhuis uit de 18e eeuw. Het gebruik van natuurlijke materialen staat hier centraal en voor de liefhebbers is er een zoutwaterzwembad aanwezig. Je geniet onder andere van een heerlijk diner bij de accommodatie, een kookworkshop inclusief lunch en een wijnproeverij bij een bioboer.

Dag 1: Eco-architectuur, veel ruimte en een mooi regionaal diner

Je overnacht aan het kabbelende riviertje de Clitunno, centraal tussen Trevi, Bevagna en Montefalco. Het boerenhuis uit de 18e eeuw wordt gerund door een vriendelijk echtpaar en is geheel verbouwd volgens de normen van eco-architectuur: het gebruik van natuurlijke en recyclede materialen en zonnepanelen voor de energie. Er zijn 6 appartementen van diverse afmetingen, een restaurant, tuin, zoutwaterzwembad en parkeergelegenheid.
In het restaurant worden heerlijke gerechten geserveerd, waarbij veelvuldig gebruikt gemaakt wordt van lokale producten zoals truffel, paddenstoelen, saffraan, kruiden, noten, honing en extra-vergine olijfolie.
Op de eerste dag kom je in de middag aan op je overnachtingsadres. Je kunt je even settelen in het appartement en lekker genieten in de tuin.
’s Avonds geniet je van het diner dat voor je gekookt wordt.

country house casco dell'acqua in trev

Dag 2: Inkoop met uitleg en kookcursus met lunch

Na het ontbijt ga je inkopen doen voor de kookcursus bij een bioboerderij en slagerij waar je van alles over vlees en vleeswaren wordt uitgelegd, en je proeft deze lekkere vleeswaren ook. Hierna heb je de kookcursus, waarbij recepten uit de Umbrische keuken bereid worden (bijvoorbeeld ‘torta al testo’, ‘tagliatelle e gnocchi con pesto di ruciola’, filet, groententaartje en een dolce) en dan geniet je lekker van het lunch waarbij je de tijdens de cursus bereide gerechten proeft.
‘s Middags heb je vrije tijd om de omgeving te verkennen. Een aanrader is het heuvelstadje Trevi, de hoofdstad van de olijfolie, of Bevagna, een stadje van Romeinse oorsprong met een middeleeuws uiterlijk, kunnen bezoeken.
‘s Avonds kun je zelf een restaurant uitkiezen om te dineren.

Dag 3: Relaxen, Assisi en wijnproeven bij een bioboer

Je kunt na het ontbijt relaxen in het zoutwaterzwembad of Spello en Assisi bezoeken.
Het stadje Spello is trots tegen de helling van Monte Subasio gebouwd. Het heeft haar middeleeuwse uiterlijk goed behouden en in het oude centrum tref je een wirwar van steegjes aan, die vrolijk opgefleurd zijn door vele bloembakken.
Assisi is een stadje waar geschiedenis, tradities en kunst in harmonie samengesmolten zijn. Je kunt er heerlijk ronddwalen door de suggestieve steegjes, trapstraatjes en over de pleintjes met vele terrasjes, die uitnodigen om er een lekkere Italiaanse ‘gelato’ te eten of een cappuccino te drinken. Er zijn veel bezienswaardigheden waaronder de basiliek van Franciscus. Je krijgt een route mee die je langs de belangrijkste monumenten van de stad voert.
Vanmiddag ben je welkom bij een wijndomein bij Spello. Een echt familiebedrijf en sinds eind jaren 70 gespecialiseerd in de productie van wijn. In 1979 werden de eerste flessen wijn onder eigen label geboren. Sindsdien is
hard gewerkt aan de perfecte balans tussen innovatie en traditie, waarbij het potentieel van het gebied (de heuvels tussen Spello en Assisi, waar de ongeveer 25 hectare wijngaarden zich bevinden) optimaal benut wordt. Alle wijnen van dit wijndomein vallen onder het DOC gebied van Assisi.

Dag 4: Thuis de recepten opnieuw uitproberen

Na deze heerlijke dagen is het na het ontbijt tijd om naar huis te gaan en de smaakvolle recepten thuis opnieuw te maken.

Route in het kort

Dag 1: Aankomst in Trevi, Country House Casco dell Acqua
Dag 2: Trevi, Country House Casco dell Acqua
Dag 3: Trevi, Country House Casco dell Acqua
Dag 4: Einde reis

Wil je de reis combineren met een stad of een wijnbezoek toevoegen? Vraag bij ons de mogelijkheden aan!

Inclusief

- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- Eén diner, exclusief wijn
- Samen inkopen doen bij een bioboerderij en slager, een kookworkshop en aansluitend lunch, exclusief wijn
- Wijnproeverij bij wijndomein in het Assisi D.o.c gebied
- Routebeschrijving culturele wandeling in Assisi
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- 24 uur nood-assistentie

Exclusief

- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Autohuur, brandstof en eventuele parkeerkosten
- Toeristenbelasting
- Vliegtickets
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kun je naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neem hiervoor contact met ons op.

Roadtrip met eigen vervoer

Tijdens een autovakantie met eigen vervoer heb je alle vrijheid om zelf de route te bepalen. Je kunt zoveel bagage meenemen als je zelf wilt en gaat heerlijk ontspannen in jouw eigen vertrouwde auto op vakantie. De reis begint al zodra je de voordeur uitstapt. Zie je onderweg een mooie fotostop of een picknickspot? De vrijheid is aan jou, stap uit en geniet!

Heb je geen of een wat oudere auto? Wij bieden de optie om op locatie een auto te huren. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden!

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Cazebonne na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door jou uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien je een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor je te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat je deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle accommodaties gereserveerd kunnen worden, zullen we je een andere mogelijkheid proberen aan te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij je dit natuurlijk weten. Indien je niet akkoord gaat met de alternatieve accommodatie, wordt de boeking kosteloos voor je geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.
Het bezoek aan de wijnhuizen en de diners bij de restaurants zijn onder voorbehoud. Indien een bezoek niet mogelijk is wordt het bezoek verplaatst qua dag of tijd of er wordt een vergelijkbaar alternatief gereserveerd. Vanzelfsprekend blijft de sfeer van de reis behouden!

Praktische info

Omdat wij je alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem een navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvang je informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft je toegang tot informatie over de reis. Onder andere jouw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij je route heb je zo altijd direct bij de hand.

Country House Casco dell'Acqua

Je overnacht aan het kabbelende riviertje de Clitunno, centraal tussen Trevi, Bevagna en Montefalco. Het boerenhuis uit de 18e eeuw wordt gerund door een vriendelijk echtpaar en is geheel verbouwd volgens de normen van eco-architectuur: het gebruik van natuurlijke en recyclede materialen en zonnepanelen voor de energie. Er zijn 6 appartementen van diverse afmetingen, een restaurant, tuin, zoutwaterzwembad en parkeergelegenheid.
In het restaurant worden heerlijke gerechten geserveerd, waarbij veelvuldig gebruikt gemaakt wordt van lokale producten zoals truffel, paddenstoelen, saffraan, kruiden, noten, honing en extra-vergine olijfolie.

Maatwerkaanvraag (reis) via Cazebonne

©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers