Zoek op land, regio of reis

×

Alentejo...

De wijnstreek Alentejo

De Alentejo is de warmste wijnstreek van Portugal. Veel topwijnmakers hebben flink geïnvesteerd en focussen echt op kwaliteit en terroir. Er wordt, gezien het klimaat, meer rood dan wit gemaakt maar beiden staan hoog aangeschreven. De belangrijkste blauwe druivenrassen die hier gebruikt worden zijn de alfrocheiro, aragonez (tempranillo), castelão en trincadeira. De laatste jaren zien we ook een paar streekvreemde rassen als syrah, cabernet sauvignon en merlot oprukken. Maar het blijft een feit dat Portugal na Italië het land is met de meeste autochtone druiven. Door de warmte vindt de oogst hier al vaak in de derde week van augustus plaats.

Wijnproeven in de Alentejo

Het wijnhuis ‘Herdade do Esporao’ heeft een grote rol gespeeld in het bekend maken van wijnen uit de Alentejo (of misschien voor velen wel Portugal). Naast kwaliteit blinkt het bedrijf uit in duurzaamheid. Wijnproeven in de Alentejo is altijd een groot genot!

Wijnvakantie in Alentejo

Heb je weinig tijd beperk je dan alleen tot het wijngebied Alentejo maar heb je meer tijd? Plak er dan een paar dagen Lissabon aan, een top combinatie en wij kennen de culinaire hotspots!

Het reisaanbod...

©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers