Zoek op land, regio of reis

×

Catalonie...

Wijngebied Priorat

Het spannendste wijngebied van Catalonië is de Priorat. Het ligt ingeklemd tussen ruige bergketens en veel van de wijngaarden staan tussen 250 – 900 meter hoogte op terrassen op de steile hellingen. De nieuwe generatie wijnmakers planten de garnacha druif op steile heuvels zodat de wortels hard moeten werken. Het gevolg is dat het sap van de druif zeer rijk is dat proef je weer terug in de wijn. Er komen een aantal topwijnen uit deze wijnstreek en wat ons betreft hoort de Priorat tot een van Spanjes beste wijnstreken. Er is een prachtige wijnroute die je kunt rijden, je komt langs leuke dorpjes, ziet kapelletjes, geniet van de vergezichten en bovenal proef je heerlijke wijn. In het wijndorp Gratallops staat alles in het teken van wijn, wijngaarden en wijnmaken.
Wij zorgen voor de mooiste adressen! Voor je overnachting, maar natuurlijk ook voor bijzondere ontmoetingen met wijnmakers die je alles over hun passie zullen vertellen.

Wijngebied Penedes (Barcelona)

Penedès ligt tussen Barcelona en Tarragona en is met name bekend door de cava, de Spaanse mousserende wijn die gemaakt wordt van autochtone druiven als xarel.lo en parellada. Tegenwoordig zijn er een aantal cava-producenten die hun cava geen cava meer noemen maar ‘corpinnat’. Dit staat voor een hogere kwaliteit en zij behoren tot de top categorie mousserende wijnen. Maar Penedès is meer dan mousserend. Door meerdere dynamische wijnmakers, met onder andere Miquel Torres, werden er naaste de inheemse druivenrassen ook Franse druivenrassen geplant en werd er volop ge-experimenteerd. En niet zonder succes want momenteel worden er zeer goede, karaktervolle wijnen gemaakt, zowel wit als rood. De wijnhoofdstad is Vilafranca del Penedès, een middeleeuws stadje met gezellige straten, pleinen, terrassen en restaurants.
Combineer je wijnreis Penedès met Priorat en Costers del Segre en – heb je tijd – blijf dan ook nog twee nachtjes in Barcelona! Top genieten.

Wijngebied Costers del Segre

Costers del Segre, dat letterlijk de ‘oevers van de Segre’ betekent, dankt zijn naam aan de rivier de Segre, die het water uit de Pyreneeën afvoert. Het wijngebied – of liever gezegd de wijngebieden – liggen rondom de stad Lleida, zo’n 160 km ten westen van de luchthaven van Barcelona. Het gebied bestaat uit een aantal losliggende wijngebieden op diverse hoogten, afgewisseld door fraaie landschappen en rotsachtige formaties. Spectaculair om te zien. Voor velen onbekend maar wij volgen het al jaren omdat de wijnen zo verrassend goed zijn. Wij ontdekten hier een Nederlandse wijnmaker, die met 100% biologische druiven werkt en de wijnen worden gemaakt met minimale tussenkomst en dat proef je! Raimat is het meest bekende en het grootste wijnhuis dat er voor gezorgd heeft dat Costers del Segre op de internationale kaart kwam.
Onze ontdekkingen in de Costers del Segre zijn pareltjes die je zelf niet gauw tegenkomt.

Het reisaanbod...

©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers