Zoek op land, regio of reis

×

Verantwoord reizen ...

Verantwoord reizen

Reizen is beleven, het maken van mooie herinneringen. Reizen heeft echter ook een negatieve impact op het klimaat en de lokale bevolking. Wij van Style in Travel nemen graag de verantwoordelijkheid op ons om de negatieve gevolgen van het reizen zoveel mogelijk te beperken. Daarom hebben wij ervoor gekozen om vanaf 1 januari 2020 alle reizen, voor zo ver dat kan, klimaatneutraal aan te bieden. De compensatie van het vervoer en verblijf in onze accommodaties wordt volledig door ons opgebracht. Klimaatneutraal reizen betekent dat wij niet alleen de CO2-uitstoot compenseren, maar ook de zogenaamde equivalenten onder de verzamelnaam nox zoals roet, stikstofuitstoot en de condens strepen die vliegtuigen in de lucht maken. Wij hebben gekozen voor een samenwerking met de Climate Neutral Group. Deze organisatie werkt al 15 jaar vol passie aan het terugdringen van het klimaatprobleem. Zij stimuleren klimaatneutraal ondernemerschap en adviseren bedrijven hierover. De Climate Neutral Group zorgt voor een betrouwbare klimaatcompensatie doordat de projecten Gold Standard of VCS Standard gecertificeerd zijn. Daarnaast is de Climate Neutral Group lid van The International Carbon Reduction and Offset Alliance (ICROA). De Climate Neutral Group is een Certified B Corp-organisatie. Verantwoordelijk omgaan met reizen is essentieel en door compensatie via klimaatprojecten wordt een goede eerste stap gezet op weg naar duurzamer reizen, zodat ook de volgende generatie nog volop kan genieten van al het moois dat deze wereld te bieden heeft! Iedere reiziger ontvangt een certificaat voor verantwoord reizen bij de reisbescheiden.

Toerisme zorgt voor een groeiende welvaart, culturele uitwisseling, werkgelegenheid op de bestemming en uiteraard ontspanning voor u als reiziger. Reizen heeft ook invloed op het klimaat. Met name de vliegreis naar de bestemming zorgt voor veel CO2-uitstoot, maar ook jouw verblijf zorgt voor uitstoot. Wereldwijd wordt het klimaatprobleem aangepakt, denk aan het akkoord van Parijs en het Nederlandse klimaatakkoord. En wij vinden dat de reisbranche hierin niet achter kan blijven!

Duurzaam reizen is noodzakelijk om het klimaatprobleem binnen de perken te houden. Een manier om duurzaam te reizen is kiezen voor het openbaar vervoer of het compenseren van de CO2-uitstoot. Dit laatste is wat wij, zoals hierboven al is benoemd voor al onze reizigers doen in samenwerking met de Climate Neutral Group. Echter blijven wij kritisch, want compenseren is een tijdelijke oplossing totdat er een andere manier is gevonden om duurzaam te reizen. Het is op dit moment de enige mogelijkheid om ervoor te zorgen dat de CO2-uitstoot die wordt veroorzaakt tijdens de reis, op een ander moment ergens wordt voorkomen.

Door de reis te compenseren zorgen wij ervoor dat de Style in Travel reizen van al onze reizigers klimaat neutraal zijn. De uitgestoten CO2 wordt op een andere plek in de wereld als het ware gecompenseerd. De Climate Neutral Group doet dit door middel van verschillende projecten.

Het compenseren van CO2 uitstoot is mogelijk door middel van verschillende klimaatprojecten. Al deze projecten voldoen aan strenge kwaliteitscriteria, lees meer over deze criteria verder op deze pagina. Bij elke reis die geboekt wordt compenseren wij voor iedere reiziger via een klimaatproject. Hierdoor wordt de hoeveelheid CO2 verminderd in het gebied waar het project actief is. Dit resulteert in milieu- en gezondheidsverbetering, werkgelegenheid, kennis en stimulering van de lokale economie.

Wij compenseren bijvoorbeeld door onder andere bij te dragen aan bosbehoud in Jacundá in Brazilië. Dit bosgebied is 95.000 hectare groot en is de thuisbasis van bedreigde flora en fauna. Helaas is het gebied onderhevig aan ontbossing. Dit klimaatproject zorgt voor bosbehoud door middel van duurzame houtkap, het planten van nieuwe bomen en de vervanging van hout als brandstof door biomassa. Ook wordt door dit project klimaatverandering tegen gegaan door ontbossing te voorkomen en illegale houtkap te verminderen. Verder zorgt het project voor een basisinfrastructuur, gezondheidszorg en onderwijs voor bewoners van het gebied.

Style in Travel doet haar uiterste best om alle reizen klimaatneutraal aan te bieden, maar je kunt zelf ook een bijdrage leveren om de impact op het klimaat en de lokale bevolking te beperken. Hieronder volgen een aantal belangrijke tips die je zou kunnen toepassen rondom je reis:

- Kies voor een langere vakantie in plaats van een stedentrip;
- Ga met het openbaar vervoer naar de luchthaven;
- Kies voor een directe vlucht in plaats van een vlucht met een overstap;
- Probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer op de bestemming;
- Gebruik zo min mogelijk plastic;
- Neem een eigen drinkfles mee en een zonne-oplader om jemobiel op te laden;
- Indien je niet zelf kookt probeer dan zoveel mogelijk in lokale restaurants te eten;
- Respecteer plaatselijke normen en waarden zodat tradities behouden blijven;
- Denk om de airco, het licht, gebruik niet teveel water en gebruik een handdoek meer dan één keer;
- Koop lokaal gemaakte souvenirs voor thuis en steun zo de lokale bevolking.

Naast het klimaatneutraal aanbieden van onze reizen hebben wij ons ook bij andere organisatie aangesloten, om ons steentje nog meer bij te dragen.

Travelife
Travelife is een duurzaam certificeringsprogramma speciaal ontwikkeld voor reisorganisaties en accommodaties. Zo ondersteunt deze organisatie ons door middel van duurzaamheidscriteria gericht op het verbeteren van sociale- en milieuaspecten op onze reisbestemmingen. Dit doen zij door middel van trainingen, planningen en rapportages. Voor de toekomst hopen wij meer van onze accommodaties kennis te laten maken met Travelife.

Better Holidays
De ANVR heeft een aantal richtlijnen opgezet voor bedrijven in de toerismesector om een duurzame aanpak te hanteren binnen het bedrijf. Zij hebben een onderzoek gedaan onder Nederlandse reizigers en daaruit is gebleken dat er verwacht wordt dat de reisorganisatie zelf verantwoordelijkheid neemt met betrekking tot ecologisch en maatschappelijk verantwoord werken. De ANVR heeft daarom het Better Holidays programma opgericht welke bestaat uit vijf stappen om een duurzaamheidsbeleid toe te passen. Hiervoor dient eerst het Travelife certificaat behaald te worden door de duurzaamheidsspecialisten. Aan het duurzaamheidsbeleid wordt intern hard gewerkt, de eerste stappen zijn gezet zoals het klimaatneutraal aanbieden van onze reizen en het ondertekenen van de Plastic Pledge.

Plastic Pledge
Momenteel lijdt de toeristische sector onder de gevolgen van plasticvervuiling. Niet alleen beïnvloedt plastic de aantrekkelijkheid van een bestemming, zoals de met plastic bezaaide stranden, ook draagt het bij aan de vervuiling van de bodem, het water en de biodiversiteit. De gezondheid van zowel mens, dier en planten gaan achteruit. Dit komt met name doordat toeristen plastic meenemen en achter laten. Ook hier willen wij onze verantwoordelijkheid voor nemen en daarom hebben wij in december 2019 de Plastic Pledge getekend. Dit initiatief wordt ondersteund door MVO Nederland en is ondertekend door 150 bedrijven uit de toerismesector. Door de krachten te bundelen hopen we meer te bereiken in de wereld.

Het doel is om actie te ondernemen om vakantiebestemmingen vrij te houden van plasticvervuiling zodat reizigers en de lokale bevolking nog jaren kunnen genieten van de schoonheid van de wereld. Met deze ondertekening erkennen wij de urgentie om in actie te komen om plasticvervuiling te verminderen.

Met Cazebonne reis je klimaatneutraal

Verantwoordelijk omgaan met reizen is essentieel en door compensatie via klimaatprojecten wordt een goede eerste stap gezet op weg naar duurzamer reizen, zodat ook de volgende generatie nog volop kan genieten van al het moois dat deze wereld te bieden heeft!

Iedere reiziger ontvangt na boeking een certificaat voor verantwoord reizen bij de reisbescheiden.

©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers