Zoek op land, regio of reis

×

Nederland...

Op roadtrip of city trip in eigen land

Een roadtrip door Nederland of een kort verblijf in een mooie stad of omgeving in ons eigen land. Nederland heeft veel te bieden. Kies voor een verblijf aan zee, in de bossen, de stad of maak een combinatie van deze verschillende facetten. Op stap in eigen land!

Een wijnreis of culinaire reis dicht bij huis, ideaal voor een weekendje weg! Zowel in Nederland, België en Luxemburg kun je absoluut je culinaire hart ophalen op authentieke plekjes en met producten die zo van het land komen. De wijnen worden steeds beter en zullen je zeker verrassen.

Nederland als wijnland

Nederland als wijnland is voor ons Nederlanders soms nog een beetje moeilijk voor te stellen. Maar wist je dat er in elke provincie van ons land wijn gemaakt wordt? En wist je dat we zo’n 1 miljoen liter wijn per jaar maken? De meeste wijngaarden zijn betrekkelijk klein maar met name in Limburg vinden we een aantal grotere, professionele wijngaarden. Nederland kent een aantal beschermde oorsprongsbenamingen (BOB) gebieden, wat ze in Frankrijk appellation d’origine protégé noemen. In Limburg heb je de BOB Maasvallei, BOB Mergelland, BOB Vijlen; in Gelderland de BOB Oolde en de BOB Achterhoek Winterswijk en in Twente BOB Ambt Delden. Ons klimaat is niet het meest ideale klimaat voor wijnbouw daarom worden er met name witte druivenrassen gebruikt die het relatief vochtige en koele klimaat kunnen verdragen. Dit zijn de nieuwe druivenrassen die kortweg beter bestand zijn tegen schimmels en ziekten. Bijvoorbeeld de johanniter, solaris, cabernet blanc en souvignon gris. De nieuwe rode druivenrassen zijn rondo, regent, cabernet cortis en de dornfelder die het met name in Limburg heel goed doet. We raden iedere wijnliefhebber aan om een wijnweekend in Nederland te doen. Gewoon omdat het lekker dichtbij is maar zeker ook om het verhaal van een Nederlandse wijnmaker te horen en de kwaliteit van Nederlandse wijnen wordt alleen maar beter! Wij zorgen voor de bijzondere overnachtingsadressen en de restaurantjes waar je echt moet eten.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers