Zoek op land, regio of reis

×

Steiermark...

Steiermark

Steiermark ligt in het zuidoosten van Oostenrijk, tussen Karinthië en Burgenland. Het is de meest groene regio van Oostenrijk met bergen, uitgestrekte bossen, uitnodigende wijngaarden, natuurparken, heldere meren en de groene stad Graz! Met zijn mediterrane lifestyle, zuidelijke charme en idyllische oude binnenstad zal Graz je raken. We combineren het graag voor je met een wijnreis. Steiermark staat bekend om de zwart-groen glanzende pompoenpitolie! Een ontdekking in de keuken, probeer maar eens een scheutje over je vanille-ijs of over salade of over een eiergerecht. Mmm… dat maakt van elk gerecht een bijzonder gerecht! Steiermark staat ook bekend om zijn almenossen, de naam zegt het al de ossen leven in de almen en grazen daar, in de winter krijgen ze ggo-vrij voer waardoor hun vlees zo fijn en aromatisch smaakt. Steirmark staat ook voor de lekkerste appels en peren en dat proef je overal terug in appelmoes, appelazijn en apfelstrudel.
Qua wijngebieden bestaat Steiermark uit drie wijngebieden maar wij gaan voor het kleine maar fijne wijngebied Südsteiermark.

Südsteiermark: Toscane van Oostenrijk

Het gebied wordt ook wel het ‘Toscane van Oostenrijk’ genoemd door het klimaat, het heuvelachtige landschap met pijnbomen en wijngaarden. Je logeert hier tussen de wijngaarden en als je wilt regelen we een e-bike voor je zodat je een stuk van de wijnroute kunt gaan doen. Viel Spass!

Het wijngebied en de wijnen van Südsteiermark

Het wijngebied Südsteiermark ligt tussen Weststeiermark en Ooststeiermark (Vulkanland genoemd). Hier komen de beste Steierische wijnen vandaan. De wijngaarden liggen rond de hoofdstad Leibnitz en verder naar het zuiden bij Leutschach, Ratsch en Gamlitz. Er komen met name witte wijnen vandaan van de sauvignon blanc druif. Het is de specialiteit van dit wijngebied en levert een heerlijke witte wijn die qua aroma aan de Nieuwe Wereld doet denken en qua zuren aan de Loire.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers