Zoek op land, regio of reis

×

Wijnreis Moezel...

Goed gevoel aan de Moezel

Anders dan andere wijngebieden heeft de Moezel het voordeel dat dit wijngebied relatief dicht bij huis ligt. Goed voor een weekendje wijn ontdekken in de Moezel!
Het gebied bevindt zich globaal tussen Koblenz en Trier en op de steile hellingen langs de oevers van de Moezel kronkelen de wijngaarden zich een weg. Een romantische setting.
De Rieslingdruif zwaait hier de scepter met wijnen van ongelofelijke finesse!

Vanaf 435,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 06/05/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Wijnreis | 3 dagen | Duitsland

Je verblijft in het hartje van de Moezel in een sfeervol hotel. De accommodatie verzorgt twee avonden een heerlijk diner en overdag maak je kennis met het wijngebied door bezoeken aan verschillende wijngaarden, met elk een eigen visie.

Dag 1: Diner met typische Moselspezialitäten

Je logeert tijdens het arrangement in Zeltingen, in het hartje van de Moezel. Een sfeervol hotel met goed verzorgde kamers. Na het inchecken kun je het middeleeuwse plaatsje even verkennen.
’s Avonds staat er een diner op het programma dat uit typische “Moselspezialitäten” met een glas wijn naar keuze bestaat. Deze wijn is vaak de betere huiswijn van de wijnboeren die ze daar elke dag bij de maaltijd drinken. Aan de hand van de wijnkaart kun je zelf eventueel nog een flesje wijn naar keuze bestellen.

Zeltinger Hof in Zeltingen

Dag 2: Wijnproeven en culinair genieten

Na het ontbijt zijn er twee bezoeken aan wijnboeren voor je afgesproken: als eerste bij het wijngoed in Wehlen, direct naast de rivier de Moezel. Dit wijngoed heeft 16,5 hectare wijngaard met zo’n 90% Rieslingdruiven die zich voor het grootste deel op steile hellingen bevinden zodat machinale bewerking van deze wijngaarden onmogelijk is en alles nog met de hand gedaan wordt. Prachtige en elegante wijnen, van droog tot mooi zoet, zijn het resultaat. Je wordt ontvangen bij het domein, krijgt een uitleg over het hele proces en proeft hun wijnen.
Het tweede wijngoed is in Brauneberg. Het wijnhuis behoort tot de top wijnhuizen van dit gebied. Het bestaat al sinds 1664 en hun wijngaarden liggen onder andere op de Brauneberger Juffer. Er worden echte kwaliteitswijnen gemaakt en dat proef je!
’s Avonds geniet je van een mooi ‘Degustations’ diner met bijpassende wijnen in een restaurant in de omgeving, als afsluiter van dit weekendje.

Dag 3: Met mooie wijnen en wijnervaringen naar huis

Vanzelfsprekend kun je de volgende ochtend, na het ontbijt, nog lekker even rondkijken voor je weer naar huis terug rijdt.

Moezel

Route in het kort

Dag 1: Aankomst in Zeltingen-Rachtig, Zeltinger Hof
Dag 2: Zeltingen-Rachtig, Zeltinger Hof
Dag 3: Einde reis

Wil je de reis verlengen of combineren met een andere reis? Vraag bij ons een reisvoorstel op maat aan!

Inclusief

- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- Eerste avond diner “Moselspecialitäten” inclusief glas wijn naar keuze
- Twee bezoeken aan wijnhuizen met rondleiding en proeverij
- Laatste avond 4-gangen ‘Degustation's’ diner inclusief bijpassende wijn
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS

Exclusief

- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Autohuur, brandstof en eventuele parkeerkosten
- Vliegtickets
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon

Maatwerk

Uiteraard kun je naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neem hiervoor contact met ons op.

Roadtrip met eigen vervoer

Tijdens een autovakantie met eigen vervoer heb je alle vrijheid om zelf de route te bepalen. Je kunt zoveel bagage meenemen als je zelf wilt en gaat heerlijk ontspannen in jouw eigen vertrouwde auto op vakantie. De reis begint al zodra je de voordeur uitstapt. Zie je onderweg een mooie fotostop of een picknickspot? De vrijheid is aan jou, stap uit en geniet!

Heb je geen of een wat oudere auto? Wij bieden de optie om op locatie een auto te huren. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden!

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Cazebonne na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door jou uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien je een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor je te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat je deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle accommodaties gereserveerd kunnen worden, zullen we je een andere mogelijkheid proberen aan te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij je dit natuurlijk weten. Indien je niet akkoord gaat met de alternatieve accommodatie, wordt de boeking kosteloos voor je geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.
Het bezoek aan de wijnhuizen en de diners bij de restaurants zijn onder voorbehoud. Indien een bezoek niet mogelijk is wordt het bezoek verplaatst qua dag of tijd of er wordt een vergelijkbaar alternatief gereserveerd. Vanzelfsprekend blijft de sfeer van de reis behouden!

Praktische info

Omdat wij je alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem een navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvang je informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft je toegang tot informatie over de reis. Onder andere jouw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij je route heb je zo altijd direct bij de hand.

Zeltinger Hof

Zeltinger Hof is een aangenaam 3-sterren hotel in landhuisstijl en bestaat uit diverse gebouwen met kamers en diverse stijlen. Bij het hotel is een goed restaurant dat heerlijke regionale gerechten serveert waarbij je de bijpassende wijn kunt kiezen uit de uitgebreide wijnkaart. Bernkastel-Kues is slechts 7 km verder, een bezoek zeker waard!

Maatwerkaanvraag (reis) via Cazebonne

©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers