Zoek op land, regio of reis

×

Wijnproeven in de Moezel...

Wijnproeven in de Moezel

Even snuiven aan de romantiek van een wijngebied. En wat voor een wijngebied! De Moezel is misschien wel het meest spannende wijngebied van West-Europa en zo heerlijk dichtbij. Even genieten van de sfeer en de geuren van een wijnkelder en meegaan in de passie van een wijnboer.

Vanaf 338,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 08/01/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Wijnreis | 3 dagen | Duitsland

Je logeert tijdens deze wijnreis op een paar minuten loopafstand van een wijngoed in Trittenheim. Een echt familiewijngoed met zo’n 6 hectare wijngaard, overwegend op steile hellingen. Ze staan bekend om hun mooie kwaliteitswijnen en hebben ook mooie B&B Kamers. ’s Morgens verzorgen ze een lekker ontbijtje. Deze reis is alleen mogelijk van zondag t/m vrijdag.

Dag 1: Wijnproeven en een fijn diner met bijpassende wijn

Op de dag van aankomst word je in de middag verwacht, laten ze je met plezier het wijngoed zien en hoor je alles over hun manier van wijn maken. Gelukkig mag je ze ook proeven!
Daarna geniet je van een menu met regionale specialiteiten en kies je zelf een mooie wijn erbij.

Dag 2: Proef Riesling

Na het ontbijt staat er een afspraak voor een bezoek aan een wijnboer in Wehlen, direct aan de Moezel, op het programma. Dit wijngoed heeft zo’n 16,5 hectare wijngaard met ± 90% Rieslingdruiven die zich voor het grootste deel op steile hellingen bevinden zodat machinale bewerking van deze wijngaarden onmogelijk is en alles nog met de hand wordt gedaan. Prachtige en elegante wijnen, van droog tot mooi zoet, zijn het resultaat. Je krijgt een rondleiding, uitleg en proeverij.
Daarna toer je op eigen gelegenheid door de wijngaarden. Er zijn diverse kleine wijndorpjes in de omgeving om vanavond lekker te eten.

Dag 3: Check-out en nog éven lekker nagenieten voor je naar huis gaat

Na het ontbijt heb je geen programma meer dus neem alle tijd om nog even rond te toeren voordat je weer richting huis rijdt.

Moezel

Route in het kort

Dag 1: Aankomst in Trittenheim, Gästehaus Moselkloster
Dag 2: Trittenheim, Gästehaus Moselkloster
Dag 3: Einde reis

Wil je de reis verlengen of of combineren met een ander interessant wijngebied? Neem contact met ons op voor een reisvoorstel op maat!

Inclusief

- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- Rondleiding op bijbehorend wijngoed met proeverij
- Regionaal diner exclusief wijn
- Bezoek aan wijnhuis in Wehlen met rondleiding en proeverij
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS

Exclusief

- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Autohuur, brandstof en eventuele parkeerkosten
- Vliegtickets
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon

Maatwerk

Uiteraard kun je naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neem hiervoor contact met ons op.

Roadtrip met eigen vervoer

Tijdens een autovakantie met eigen vervoer heb je alle vrijheid om zelf de route te bepalen. Je kunt zoveel bagage meenemen als je zelf wilt en gaat heerlijk ontspannen in jouw eigen vertrouwde auto op vakantie. De reis begint al zodra je de voordeur uitstapt. Zie je onderweg een mooie fotostop of een picknickspot? De vrijheid is aan jou, stap uit en geniet!

Heb je geen of een wat oudere auto? Wij bieden de optie om op locatie een auto te huren. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden!

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Cazebonne na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door jou uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien je een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor je te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat je deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle accommodaties gereserveerd kunnen worden, zullen we je een andere mogelijkheid proberen aan te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij je dit natuurlijk weten. Indien je niet akkoord gaat met de alternatieve accommodatie, wordt de boeking kosteloos voor je geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.
Het bezoek aan de wijnhuizen en de diners bij de restaurants zijn onder voorbehoud. Indien een bezoek niet mogelijk is wordt het bezoek verplaatst qua dag of tijd of er wordt een vergelijkbaar alternatief gereserveerd. Vanzelfsprekend blijft de sfeer van de reis behouden!

Praktische info

Omdat wij je alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem een navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvang je informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft je toegang tot informatie over de reis. Onder andere jouw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij je route heb je zo altijd direct bij de hand.

Gästehaus Moselkloster

Een mooi en kleinschalig overnachtingsadres bij een echt familiewijngoed met zo’n 3,5 hectare wijngaard, overwegend op steile hellingen. Ze staan bekend om hun mooie kwaliteitswijnen en hebben ook mooie B&B Kamers. ’s Morgens verzorgen ze een lekker ontbijtje.
Het is echt een adres waar je je thuisvoelt. En het logeren bij een wijndomein maakt het heel bijzonder!

Maatwerkaanvraag (reis) via Cazebonne

©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers