Zoek op land, regio of reis

×

Kookreis Toscane...

Koken in Toscane

Hier in Toscane hebben de heuvels precies de juiste golving, lopen de weggetjes pittoresk naar roestkleurige landhuizen en bekronen rijen zwarte cipressen het landschap dat, zo lijkt het, alleen maar wijn- en olijfboomgaarden kent. We stelden hier een relaxte wijn- en kookreis samen en omdat je hier zo mooi tussen de cultuursteden Florence en Siena in zit moet je daar beslist een dagje voor uittrekken.

Vanaf 792,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 06/05/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Kookreis | 4 dagen | Italië

Je verblijft tijdens deze reis op een heerlijk adresje met zoutwaterzwembad en eigen restaurant. De weg naar dit adresje gaat langs olijfbomen, cipressen en wijnstokken. Het domein ligt op zo’n 400 m hoogte en eenmaal boven geniet je van een magnifiek uitzicht op de stad Siena! Leer koken als echte Toscaan(se) en bezoek een bijzondere wijngaard tijdens deze reis.

Dag 1: Heerlijk adres met uitzicht op Siena, regionaal diner

Je komt in de middag aan en wordt hartelijk ontvangen. Het valt direct op dat deze mensen zorgzaam zijn, kijk naar de tuin, het terras, de buitenkant van het huis en de kamers en logementen!
Zo tegen achten word je verwacht voor het diner dat voor jullie bereid wordt. Dat wordt smullen…

Dag 2: Kookcursus, rondleiding wijnhuis en diner met wijn

Vandaag geniet je eerst van het ontbijt en kun je een prachtige wandeling maken door het bos en de wijngaarden. De middag staat in het teken van koken, in een speciale ruimte voor de kookcursus. Met groot plezier leer je een heerlijk menu bereiden, afhankelijk van het seizoen maar altijd met antipasti, 1e piatti, 2e piatti en een dolce.
Na al het koken is het tijd voor een rondleiding op hun wijndomein. Vervolgens geniet je bij het diner van de door jullie zelf bereide gerechten met begeleidende wijnen van het domein.

Dag 3: Wijnproeven en verder relaxen of naar Siena of Florence

Vandaag heb je, wat ons betreft, alleen het ontbijt op het programma staan en een afspraak bij een wijnhuis in de directe omgeving. Verder kun je naar hartelust de omgeving en de befaamde plaatsen ontdekken: wat dacht je van een dagje Siena of een dagje Florence? Of wordt het gewoon lekker relaxen bij het zwembad of op het terras?
Vanavond geniet je in ieder geval van een afscheidsdiner op het domein.

Dag 4: Einde programma

Deze dag, helaas de laatste, staat er wat ons betreft alleen het ontbijt nog op het programma.

Route in het kort

Dag 1: Aankomst in Castelnuovo Berardenga, Tenuta Corsignano
Dag 2: Castelnuovo Berardenga, Tenuta Corsignano
Dag 3: Castelnuovo Berardenga, Tenuta Corsignano
Dag 4: Einde reis

Wil je langer verblijven of de reis combineren met een andere kookreis of een ander wijngebied? Vraag bij ons de mogelijkheden op!

Inclusief

- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- Welkomstdiner exclusief wijn
- Kookcursus
- Rondleiding en wijnproeverij op het domein waar je overnacht
- Diner zelfbereide gerechten inclusief wijn van het domein
- Bezoek aan wijnhuis met proeverij
- Afscheidsdiner exclusief wijn
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- 24 uur nood-assistentie

Exclusief

- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Autohuur, brandstof en eventuele parkeerkosten
- Toeristenbelasting
- Vliegtickets
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kun je naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neem hiervoor contact met ons op.

Roadtrip met eigen vervoer

Tijdens een autovakantie met eigen vervoer heb je alle vrijheid om zelf de route te bepalen. Je kunt zoveel bagage meenemen als je zelf wilt en gaat heerlijk ontspannen in jouw eigen vertrouwde auto op vakantie. De reis begint al zodra je de voordeur uitstapt. Zie je onderweg een mooie fotostop of een picknickspot? De vrijheid is aan jou, stap uit en geniet!

Heb je geen of een wat oudere auto? Wij bieden de optie om op locatie een auto te huren. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden!

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Cazebonne na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door jou uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien je een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor je te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat je deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle accommodaties gereserveerd kunnen worden, zullen we je een andere mogelijkheid proberen aan te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij je dit natuurlijk weten. Indien je niet akkoord gaat met de alternatieve accommodatie, wordt de boeking kosteloos voor je geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.
Het bezoek aan de wijnhuizen en de diners bij de restaurants zijn onder voorbehoud. Indien een bezoek niet mogelijk is wordt het bezoek verplaatst qua dag of tijd of er wordt een vergelijkbaar alternatief gereserveerd. Vanzelfsprekend blijft de sfeer van de reis behouden!

Praktische info

Omdat wij je alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem een navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvang je informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft je toegang tot informatie over de reis. Onder andere jouw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij je route heb je zo altijd direct bij de hand.

Fattoria di Corsignano

Een heerlijk adresje met zoutwaterzwembad en eigen restaurant. De weg naar dit adresje gaat langs olijfbomen, cipressen en wijnstokken. Het domein ligt op zo’n 400 m hoogte en eenmaal boven geniet je van een magnifiek uitzicht op de stad Siena! Het is een wijndomein waar wijn en olijfolie geproduceerd wordt. Er zijn kamers en appartementen op een royaal terrein met zwembad waar je een verfrissende duik kunt nemen. Er is gratis wifi en een laadpaal. De eigenaren zijn gastvrij en organiseren wijnproeverijen en kookcursussen. En er zijn e-bikes waarmee je de omgeving kunt ontdekken.

Maatwerkaanvraag (reis) via Cazebonne

©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers