Zoek op land, regio of reis

×

Wijnreis Mittelburgenland...

Wijnproeven in Burgenland

Tegen de Hongaarse grens ligt het Mittelburgenland, ook wel Blaufränkischland genoemd omdat hier met name rode wijn gemaakt wordt en vooral van de druif Blaufränkisch. We zijn zelf nogal gecharmeerd van deze wijnen en dit gebied.

Vanaf 364,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 08/01/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Wijnreis| 3 dagen | Oostenrijk

Je verblijft op een kleinschalig wijndomein met maar 4 gastenkamers. Bij het domein kun je e-bikes huren om de omgeving te ontdekken. Je proeft wijnen van 3 verschillende domeinen om zo goed mogelijk kennis te maken met het gebied. Tijdens de reis krijg je ook een heerlijk 4-gangen diner voorgeschoteld.

Dag 1: Overnachten op een wijndomein, wijnproeven en regionaal diner

Je overnacht op een wijndomein in Horitschon. Het is een familiebedrijf waar inmiddels de derde generatie de mooiste wijnen maakt. Naast de wijnbouw hebben zij op het domein ook 4 gastenkamers gerealiseerd en dat maakt dat je het leven van een wijnmaker van dichtbij meemaakt. De kamers zijn licht en ruim en voorzien van televisie, internet (W-Lan) en een badkamer met douche, föhn en toilet. Bij het wijndomein zijn e-bikes die je eventueel kunt huren.
Na een hartelijke ontvangst kun je je even in je kamer settelen en overleggen wanneer je hun domein kunt bezichtigen. Je krijgt een rondleiding, alles wordt je uitgelegd en natuurlijk proef je hun wijnen!
Vanavond geniet je van een 4-gangen menu met regionale specialiteiten in een restaurant in Neckenmarkt (1,5 km van je overnachtingsadres).

Dag 2: Twee wijnproeverijen, onder andere in een imposante kelder

De volgende dag, na het ontbijt, begin je met een wijnbezoek aan de ‘Vereinter Winzer’, een initiatief van drie goede wijnboeren die alleen het allerbeste uit hun druiven willen hebben. Het gaat om enkele rode druivensoorten. Ze hebben een imposante kelder laten bouwen en onder leiding van de keldermeester worden hier kwalitatief hoogstaande wijnen gemaakt. Je bezichtigt hier met name de kelders met wel 1000 barrique-vaten en vervolgens is er een proeverij.
Aan het eind van de middag heb je een afspraak bij een domein in Deutschkreutz. Silvia is een van Oostenrijks 11 wijnvrouwen en maakt deel uit van een echte wijnfamilie. Samen met haar broer en haar man hebben ze 30 hectare wijngaard. Ze vertellen je graag over hun wijnen die je ook proeft.

Dag 3: Goede reis naar huis!

De volgende dag na het ontbijt zit het erop maar je kunt als je wilt een nachtje verlengen of deze reis combineren met één van onze andere reizen.

Route in het kort

Dag 1: Aankomst in Horitschon, Weingut Ilby-Lehrner
Dag 2: Horitschon, Weingut Ilby-Lehrner
Dag 3: Einde reis

Wil je de reis verlengen of combineren met een andere reis? Vraag bij ons een reisvoorstel op maat aan!

Inclusief

- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- Eerste avond 4-gangen menu exclusief wijn
- Bezoeken, rondleiding en proeverij op het domein waar je verblijft
- Bezoek aan ‘Vereinter Winzer’ met uitleg en proeverij
- Bezoek aan wijndomein in Deutschkreutz met uitleg en proeverij
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS

Exclusief

- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Autohuur, brandstof en eventuele parkeerkosten
- Vliegtickets
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon

Maatwerk

Uiteraard kun je naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neem hiervoor contact met ons op.

Roadtrip met eigen vervoer

Tijdens een autovakantie met eigen vervoer heb je alle vrijheid om zelf de route te bepalen. Je kunt zoveel bagage meenemen als je zelf wilt en gaat heerlijk ontspannen in jouw eigen vertrouwde auto op vakantie. De reis begint al zodra je de voordeur uitstapt. Zie je onderweg een mooie fotostop of een picknickspot? De vrijheid is aan jou, stap uit en geniet!

Heb je geen of een wat oudere auto? Wij bieden de optie om op locatie een auto te huren. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden!

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Cazebonne na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door jou uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien je een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor je te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat je deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle accommodaties gereserveerd kunnen worden, zullen we je een andere mogelijkheid proberen aan te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij je dit natuurlijk weten. Indien je niet akkoord gaat met de alternatieve accommodatie, wordt de boeking kosteloos voor je geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.
Het bezoek aan de wijnhuizen en de diners bij de restaurants zijn onder voorbehoud. Indien een bezoek niet mogelijk is wordt het bezoek verplaatst qua dag of tijd of er wordt een vergelijkbaar alternatief gereserveerd. Vanzelfsprekend blijft de sfeer van de reis behouden!

Praktische info

Omdat wij je alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem een navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvang je informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft je toegang tot informatie over de reis. Onder andere jouw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij je route heb je zo altijd direct bij de hand.

IBY-LEHRNER WEIN-GUT und WEIN-Träumerei

Overnachten op een wijndomein, hoe bijzonder is dat!
Je overnacht op een wijndomein in Horitschon. Het is een familiebedrijf waar inmiddels de derde generatie de mooiste wijnen maakt. Naast de wijnbouw hebben zij op het domein ook 4 gastenkamers gerealiseerd en dat maakt dat je het leven van een wijnmaker van dichtbij meemaakt. De kamers zijn licht en ruim en voorzien van televisie, internet (W-Lan) en een badkamer met douche, föhn en toilet. Bij het wijndomein zijn e-bikes die je eventueel kunt huren.

Maatwerkaanvraag (reis) via Cazebonne

©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers