Zoek op land, regio of reis

×

Wijnreis Sudsteiermark...

Wijnproeven in de wijngaarden van Sudsteiermark

Südsteiermark, ook wel het Toscane van Oostenrijk genoemd, is een wijngebied waar je niet zomaar aan voorbij kunt gaan. Een prachtige wijnroute van Ehrenhausen naar Leutschach met smalle landweggetjes door idyllische wijndorpjes, langs hellingen met prachtige wijngaarden. Kenmerkend voor deze streek zijn de vele kleine ambachtelijke wijndomeinen. Er worden prachtige Sauvignon Blancs gemaakt, aromatische Traminers maar ook smakelijke “kernöl” (pompoenpitolie) en lekkere marmelades.

Vanaf 702,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 04/11/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Wijnreis| 3 dagen | Oostenrijk

Tijdens deze reis ontdek je de mooie wijnen van Südsteiermark. Je overnacht bij een familiewijnbedrijf, midden tussen de wijngaarden. Beter kun je het niet treffen! Je leert niet alleen de mooie wijnen van deze streek kennen maar ontdekt ook de regionale keuken.
Südsteiermark nodigt uit tot sportieve wandelingen en fietstochten maar ook heerlijk relaxen.

Dag 1:

Heel verrassend zijn onze moderne lodges tussen de wijngaarden waar je heerlijk relaxt en volop geniet van het goede leven. De lodges zijn zeer comfortabel en voorzien van eigen badkamer, koelkast, wijnkast, terras met uitzicht op de wijngaarden en een open haard.
Je bepaalt zelf welke dag je aankomt en wordt in de middag verwacht.
Nadat je gesetteld bent heb je een rondleiding in het bijbehorende familiewijnbedrijf en proef je hun wijnen midden tussen de wijngaarden. Ze werken hier in en met de natuur, zo duurzaam mogelijk en dat proef je! ’s Avonds wordt er een mooi 5-gangen diner geserveerd met bijpassende wijnen in een restaurant in Seggauberg (15 km). Hier wordt de regionale keuken op innovatieve en creatieve wijze bereid.

Dag 2:

Je begint de dag met een ontbijt zoals je dat alleen in Oostenrijk ziet! Na het ontbijt staat er een e-bike voor je klaar om een stuk van de wijnroute te verkennen bijvoorbeeld van Leutschach richting Schlossberg , Possnitz, Langegg, Spielfeld, Sernauberg en terug naar Leutschach. Een fantastische route van zo’n 50 km. (Weinstrassenausfahrt – Panoramaradweg – Südsteierische Weinstrasse.)
Misschien kun je aansluitend in Leutschach lekker gaan eten.

Dag 3:

Na het ontbijt zit het er helaas op. We weten dat je in deze omgeving heerlijk kunt wandelen, fietsen en tot rust komen dus mocht je langer willen blijven dan kunnen we hier uiteraard een voorstel voor maken.

Route in het kort

Dag 1: Aankomst in Eichberg-Trautenburg, Weingut Hotel Skringer
Dag 2: Eichberg-Trautenburg - Weingut Hotel Skringer
Dag 3: Einde reis

Wil je de reis verlengen of combineren met een ander wijngebied? Vraag bij ons de mogelijkheden aan!

Inclusief

- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- 5-gangen diner met bijpassende wijn bij restaurant in Seggauberg
- Voor dag 2 is er een e-bikegereserveerd
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS

Exclusief

- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Autohuur, brandstof en eventuele parkeerkosten
- Vliegtickets
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon

Maatwerk

Uiteraard kun je naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neem hiervoor contact met ons op.

Roadtrip met eigen vervoer

Tijdens een autovakantie met eigen vervoer heb je alle vrijheid om zelf de route te bepalen. Je kunt zoveel bagage meenemen als je zelf wilt en gaat heerlijk ontspannen in jouw eigen vertrouwde auto op vakantie. De reis begint al zodra je de voordeur uitstapt. Zie je onderweg een mooie fotostop of een picknickspot? De vrijheid is aan jou, stap uit en geniet!

Heb je geen of een wat oudere auto? Wij bieden de optie om op locatie een auto te huren. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden!

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Cazebonne na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door jou uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien je een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor je te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat je deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle accommodaties gereserveerd kunnen worden, zullen we je een andere mogelijkheid proberen aan te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij je dit natuurlijk weten. Indien je niet akkoord gaat met de alternatieve accommodatie, wordt de boeking kosteloos voor je geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.
Het bezoek aan de wijnhuizen en de diners bij de restaurants zijn onder voorbehoud. Indien een bezoek niet mogelijk is wordt het bezoek verplaatst qua dag of tijd of er wordt een vergelijkbaar alternatief gereserveerd. Vanzelfsprekend blijft de sfeer van de reis behouden!

Praktische info

Omdat wij je alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem een navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvang je informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft je toegang tot informatie over de reis. Onder andere jouw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij je route heb je zo altijd direct bij de hand.

Weingut Hotel Skringer

Heel verrassend zijn onze moderne lodges tussen de wijngaarden waar je heerlijk relaxt en volop geniet van het goede leven. De lodges zijn zeer comfortabel en voorzien van een eigen badkamer, koelkast, wijnkast, terras met uitzicht op de wijngaarden en een open haard. Nadat je gesetteld bent kun je een rondleiding krijgen in het bijbehorende familiewijnbedrijf waarbij je hun wijnen proeft tussen de wijngaarden. Ze werken hier in en met de natuur, zo duurzaam mogelijk en dat proef je!

Maatwerkaanvraag (reis) via Cazebonne

©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers