Zoek op land, regio of reis

×

Culinaire kookvakantie Umbrie...

Proef de smaken van Umbrië

Deze gastronomische reis is een spannende ontdekkingstocht naar de culinaire tradities in Umbrië. Een vruchtbaar gebied met groene heuvels bedekt met wijn- en olijfgaarden afgewisseld door mooie middeleeuwse stadjes.

Vanaf 964,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 30/05/2023
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Kookreis | 5 dagen | Italië

Tijdens de reis verblijf je in een landelijk hotel daterende uit de 18e eeuw. Er is een tuin, zoutwaterzwembad en een restaurant aanwezig bij de accommodatie. In vijf dagen ontdek je de culinaire kant van Umbrie. Je ervaart meerdere kookworkshops en gaat op zoek naar truffels met een truffeljager. Er staat een bezoek aan een kaasboerderij op de planning en je geniet van onder andere een lunch en diner.

Dag 1:

Je overnacht in een sfeervol landelijk hotel in de buurt van Trevi. Het dateert uit de 18e eeuw en is verbouwd volgens de normen van eco-architectuur: prachtige appartementen, een heerlijke tuin, zoutwater zwembad en een restaurant waar lokale producten gebruikt worden als saffraan, truffels, kruiden, olijfolie, noten en honing.
Je wordt in de middag verwacht en kunt je heerlijk settelen in je kamer. ’s Avonds geniet je van een smaakvol diner in het restaurant.

Dag 2:

Na het ontbijt heb je de gelegenheid om een bezoek aan de middeleeuwse stadjes Bevagna of Montefalco te brengen. Montefalco wordt ook wel ‘het balkon van Umbrië’ genoemd vanwege het prachtige uitzicht.
Vanmiddag is er een kookworkshop met als thema lokale gerechten. En daarna proef je de gemaakte gerechten in het restaurant.

Dag 3:

Na het ontbijt staat er een truffelzoektocht op het programma in de bergen achter Trevi. Het zoeken naar truffels doe je samen met een truffeljager met truffelhond. Hij heeft er een scherpe neus voor!
Na de zoektocht bezoek je een kaasboerderij en geniet je als lunch van een heerlijk truffelgerecht.
‘s Avonds ben je vrij om ergens op eigen gelegenheid te dineren.

Dag 4:

Na het ontbijt word je verwacht bij de wijnboer Tili. Eerst bezoek je de wijnkelders, dan volgt er een gezellige kookcursus met Maria en Annalaura. Wil je de kookcursus op basis van truffel? Dat kan ook: meerprijs € 50,- per persoon. Tijdens de lunch proef je ook de wijnen van hun bio-wijnbedrijf.
Na de lunch heb je tijd om Assisi te verkennen dat 8 km van Spello gelegen is. Je krijgt een beschrijving van een culturele wandeling die je langs de meest bekende monumenten van de stad voert.
‘s Avonds ben je vrij om op eigen gelegenheid te dineren.

Dag 5:

Na het ontbijt zit het gastronomisch genieten er op.

Route in het kort

Dag 1: Aankomst in Trevi, Country House Casco dell Acqua
Dag 2: Trevi, Country House Casco dell Acqua
Dag 3: Trevi, Country House Casco dell Acqua
Dag 4: Trevi, Country House Casco dell Acqua
Dag 5: Einde reis

Wil je de reis combineren met een ander wijngebied? Neem contact met ons op voor een reisvoorstel op maat!

Inclusief

- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- Smaakvol diner exclusief wijn in restaurant bij het hotel
- Kookworkshop lokale gerechten met aansluitend diner
- Truffelzoektocht met truffellunch
- Bezoek aan kaasboerderij
- Kookworkshop Italiaanse lunch en aansluitend lunch exclusief wijn
- Beschrijving culturele wandelroute in Assisi
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS

Exclusief

- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Autohuur, brandstof en eventuele parkeerkosten
- Vliegtickets
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon

Maatwerk

Uiteraard kun je naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neem hiervoor contact met ons op.

Roadtrip met eigen vervoer

Tijdens een autovakantie met eigen vervoer heb je alle vrijheid om zelf de route te bepalen. Je kunt zoveel bagage meenemen als je zelf wilt en gaat heerlijk ontspannen in jouw eigen vertrouwde auto op vakantie. De reis begint al zodra je de voordeur uitstapt. Zie je onderweg een mooie fotostop of een picknickspot? De vrijheid is aan jou, stap uit en geniet!

Heb je geen of een wat oudere auto? Wij bieden de optie om op locatie een auto te huren. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden!

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle accommodaties gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid proberen aan te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met de alternatieve accommodatie, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.
Het bezoek aan de wijnhuizen en de diners bij de restaurants zijn onder voorbehoud. Indien een bezoek niet mogelijk is wordt het bezoek verplaatst qua dag of tijd of er wordt een vergelijkbaar alternatief gereserveerd. Vanzelfsprekend blijft de sfeer van de reis behouden!

Praktische info

Omdat wij je alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem een navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvang je informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft je toegang tot informatie over de reis. Onder andere jouw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij je route heb je zo altijd direct bij de hand.

Country House Casco dell'Acqua

Dit landelijke hotel dateert uit de 18e eeuw en bevindt zich bij Trevi. Het is verbouwd volgens de eco-architectuur met mooie kamers, prachtige appartementen en een fijne tuin met zoutwater zwembad. Er is een restaurant waar gekookt wordt met lokale producten.

Maatwerkaanvraag (reis) via Cazebonne

©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers