Wijnrondreis Toscane en Umbrië

Proef Toscane en Umbrië

Deze reis laat je de smaak van Toscane en Umbrië ontdekken. Je proeft heerlijke wijnen, authentieke gerechten en culinaire specialiteiten. Je wordt verrast door het zacht golvende landschap, afgewisseld met prachtige, sfeervolle stadjes.

Dag 1
Je start in Toscane, 4 km van de Ponte Vecchio in Florence. Hier verblijf je twee nachten in een kleinschalig privé hotel met 10 gastenkamers. De kamers zijn met zorg ingericht en voorzien van alle comfort. Het hotel wordt omringd door veel groen en in de tuin is een heerlijk zwembad. Mocht je vroeg aankomen dan is een dagje Florence zeker aan te raden of even lekker ontspannen bij het zwembad. Een tip van ons: boek hier een extra nachtje!
Vanavond geniet je van een 3-gangen welkomstdiner met lokale specialiteiten.

Dag 2
’s Ochtends na het ontbijt wacht de privé auto op je en begint een mooie rit over de oude Chianti-wijnroute naar het biologische wijngoed waar hoge kwaliteit Chianti Classico wordt geproduceerd. Tijdens de rit wordt je van alles verteld over de geschiedenis van de Toscaanse wijnen en de verschillen tussen Chianti Classico en andere belangrijke Toscaanse wijnen ‘i Vini Nobili’ oftewel de Super Tuscans. Je krijgt een rondleiding door de wijnkelders en proeft de speciale wijnen. Na afloop wordt de rit onderbroken met een korte stop in Greve in Chianti.
’s Middags heb je een kookcursus met traditionele Toscaanse en Florentijnse gerechten. Je bereidt een volledig diner met voorafje (antipasto), eerste gang (primo piatto), een pastagerecht, een hoofdgerecht en een dessert. Na de cursus geniet je tijdens het diner van de bereide gerechten. Bij mooi weer wordt het in het panoramische prieel geserveerd.

Dag 3
Na het ontbijt rijd je naar het meer van Trasimeno in Umbrië. Hier verblijf je twee nachten in een agriturismo, een prachtig 17e eeuws huis op een heuvel met adembenemend uitzicht. De agriturismo is gerenoveerd met gerecyclede materialen. De kamers zijn voorzien van elegant meubilair en luxe materialen. Er is een kleine wellness met sauna, hot tub, Turkse sauna en fitnessruimte. Buiten is een zwembad en een volledig biologische boerderij. Op weg hier naar toe raden we je aan het stadje Perugia te bezoeken. Een prachtige stad met veel Middeleeuwse kunst en bezienswaardigheden en veel gezellige terrasjes en restaurants om te lunchen.
In de middag heb je een afspraak bij een biologisch wijnhuis. Ze hebben 12 hectare wijngaard en werken met veel respect voor de natuur.
’s Avonds geniet je van een 3-gangen diner in het sfeervolle restaurant van de agriturismo.

Dag 4
Na het ontbijt heb je de keuze uit 3 diverse activiteiten:
1. Il Re delle Carni Umbre: Het varken en de slagerskunst
Een cursus vol typische recepten om vleeswaren als salami te maken. Je leert hoe het vlees gezouten en gekruid wordt en na afloop neem je het product mee om het thuis te laten drogen. Lunch op basis van de gerechten die tijdens de les bereid zijn, gecombineerd met biologische olijfolie, geproduceerd op de boerderij van de accommodatie. In de middag vertrek je naar een salamifabriek waar van alles wordt uitgelegd over het verwerken van varkensvlees en heb je een proeverij van de producten van het bedrijf. Weer terug in de agriturismo heb je ’s avonds een diner met varkensvleesgerechten.
2. Pescatore per un giorno: Visser voor één dag
Vroeg op pad om te vissen met de vissers van het Trasimenomeer. Buffet lunch en ’s middags een kookcursus waar de gevangen vis bereid wordt. Weer terug in de agriturismo wordt een diner geserveerd op basis van vis uit het Trasimenomeer. (Deze optie is niet het gehele jaar mogelijk, in dat geval kan uit de andere twee opties gekozen worden.)
3. La Magia dell’oro nero: De magie van het zwarte goud
Het zoeken van de truffel in het bos en de bereiding ervan in typisch Umbrische gerechten. ’s Ochtends ga je op zoek naar de truffel met een echte Umbrische truffelzoeker en zijn hond. De truffel wordt op het terrein van de agriturismo – dat vele hectaren beslaat – gevonden. Lunchbuffet en ’s middags kookles waar traditionele Umbrische en truffelgerechten aan bod komen. Diner op basis van de Umbrische zwarte truffel.

Dag 5
Nog even lekker ontbijten en dan is het programma ten einde.

De ingrediënten:

  • Twee overnachtingen in een kleinschalig privé hotel in Toscane inclusief ontbijt
  • 3-gangen welkomstdiner met lokale specialiteiten exclusief wijn
  • Toer met privé auto door de Chianti Classico met bezoek aan wijnhuis met rondleiding en proeverij
  • Kookcursus met aansluitend diner exclusief wijn
  • Twee overnachtingen in een agriturismo in Umbrië inclusief ontbijt
  • Bezoek aan Umbrisch wijnhuis met uitleg en proeverij
  • 3-gangen diner exclusief wijn in het restaurant bij de agriturismo
  • Eén smaakvolle activiteit naar keuze op dag 4
De prijs van deze vijfdaagse wijnrondreis is gebaseerd op een 2-persoonskamer en bedraagt € 1175,- per persoon

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie