Wijnreis Madiran

Unieke wijnervaringen in de Madiran

In het zuidwesten van Frankrijk, zo’n 70 km van de Pyreneeën, ligt het wijngebied Madiran. Een interessant wijngebied want hier wordt rode wijn gemaakt, grotendeels van de tannatdruif die verder nergens in Frankrijk voorkomt. Vroeger waren het harde zwarte wijnen maar dankzij “Alain Brumont”, de tannat-goeroe worden er nu schitterende wijnen gemaakt waarvan sommigen kunnen wedijveren met de grote Bordeaux. Zijn Château Montus wordt internationaal geroemd en daarnaast is de Madiran van Château Bouscassé ook van hem en maakt hij enkele witte wijnen onder de naam Pacherenc du Vic-Bilh. Een grootheid dus!
We hebben samen een mooi programma gemaakt, alleen voor wijnliefhebbers en professionals. Heel uniek als je met je wijnclub iets bijzonders wilt doen of met z’n tweetjes!

Dag 1
Je wordt in de middag verwacht op het overnachtingsadres in Madiran. Het betreft een historisch monument waar een tiental mooie gastenkamers zijn met privé sanitair. Je hebt alle tijd om je te settelen en zo rond achten word je voor het diner verwacht dat natuurlijk vergezeld wordt door mooie Madiran wijnen.

Dag 2
Na het ontbijt krijg je eerst een presentatie over Alain Brumont, de man die Madiran groot maakte. Dan bezoek je het Château Montus met de kelders, de vinificatieruimte, de beroemde ondergrondse kathedraal (met opslag van de vaten) en krijg je een uitleg over het terroir en de wijngaarden.
Aansluitend bezoek je het Château Bouscassé en proef je een aantal wijnen van dit domein met amuses.
Zo rond enen ga je lunchen met de werknemers en als Alain Brumont er is met hem en/of zijn vrouw. Elke dag wordt er zo geluncht en vandaag mogen jullie er bij zijn. Een unieke ervaring!
Hierna ben je vrij om rond te toeren of te relaxen.

Dag 3
Na het ontbijt staat er een bezoek aan een Armagnacdistilleerderij op het programma en krijg je een uitleg over dit wijndistillaat dat te vergelijken is met Cognac.
Na de proeverij is het tijd voor de inwendige mens en ga je lunchen in een restaurant. Na de lunch is het programma ten einde.

De ingrediënten

  • Twee overnachtingen in een bijzondere privé gastenkamer in Madiran
  • Elke ochtend een heerlijk ontbijt
  • Fraai diner met bijpassende wijnen bij Château Montus
  • Bezoek, rondleiding en proeverij bij Château Montus
  • Bezoek, rondleiding en proeverij bij Château Bouscassé
  • Gezamenlijke 4-gangen lunch inclusief wijn bij Château Bouscassé
  • Bezoek, rondleiding en proeverij bij een Armagnacdistilleerderij
  • Regionale 3-gangen lunch inclusief wijn

 

De prijs van deze driedaagse unieke wijnreis is op basis van een 2-persoons kamer en bedraagt € 495,- per persoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie