Zoek op land, regio of reis

×

Wijnreis Rhone Provence Chateauneuf-du-Pape...

Découverte de Châteauneuf-du-Pape

Het dorp Châteauneuf-du-Pape ligt tegen een heuvel, met daarop de resten van een enorm kasteel. Dit was het zomerverblijf van de pausen van Avignon. Na diverse vernielingen is er nu niet veel meer over dan een kale muur maar de prachtige druivencultuur die in die jaren hoog in aanzien stond is gebleven. Vele druivenrassen komen hier voor, op de met kiezelstenen bedekte grond. Het is een natuurwonder dat hier zulke mooie en hoge kwaliteitswijnen vandaan komen. Een wijngebiedje om je in te verdiepen!
En dat is precies de inhoud van deze wijnreis.

Vanaf 300,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 30/05/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Wijnreis | 3 dagen | Frankrijk

Je verblijft tijdens deze reis in het hart van het wijndorpje Châteauneuf-du-Pape, een charmant adresje met enkele kamers. Je maakt tijdens de reis kennis met vele druivenrassen die op de met kiezelstenen bedekte grond zijn verbouwd. Geniet van verschillende proeverijen en een verwendiner bij een restaurant dicht bij je overnachtingsadres.

Dag 1: Overnachten bij een sommelier en regionaal diner

Je overnacht op een charmant adresje met 4 kamers. De eigenaresse is sommelier en ze verzorgt op één van de dagen een uitgebreide proeverij met uitleg over de wijnen en vertelt je hier graag alles over!
Vanavond avond eet je in een restaurant op loopafstand waar de eigenaar heerlijk Frans kookt. Ze geven je met plezier de wijnkaart zodat je zelf een Châteauneuf-du-Pape kunt uitzoeken. Probeer ook eens een witte!

The Wine B&B in Châteauneuf-du-Pape

Dag 2: Wijnproeven met een sommelier en bezoek aan een wijnhuis

De volgende dag staan er leuke dingen op het programma, natúúrlijk in het teken van wijn: allereerst een uitgebreide uitleg en proeverij bij je overnachtingsadres. De eigenaresse is namelijk sommelier laat je diverse wijnen uit de omgeving proeven en kan je werkelijk alle ins en outs vertellen! Een betere start is er niet!
Aan het eind van de middag bezoek je een wijnhuis in de omgeving waar je een rondleiding en proeverij hebt.

Dag 3: Châteauneuf is echt het ontdekken waard!

En dan, na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen… Eén ding weten we zeker: je gaat met heel veel meer Châteauneuf-du-Pape wijnkennis terug!

Route in het kort

Dag 1: Aankomst in Châteauneuf-du-Pape, The Wine B&B
Dag 2: Châteauneuf-du-Pape, The Wine B&B
Dag 3: Einde reis

Wil je langer verblijven bij dit intieme adresjeof de reis combineren met een wijngebied? Vraag bij ons een reisvoorstel op maat aan!

Inclusief

- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- Eerste avond een lekker verwendiner in een restaurant, exclusief drankjes
- Uitgebreide proeverij van wijnen uit de omgeving met uitleg van een sommelière
- Bezoek aan wijnhuis, rondleiding en proeverij
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS

Exclusief

- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Autohuur, brandstof en eventuele parkeerkosten
- Vliegtickets
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon

Maatwerk

Uiteraard kun je naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neem hiervoor contact met ons op.

Roadtrip met eigen vervoer

Tijdens een autovakantie met eigen vervoer heeft u alle vrijheid om zelf de route te bepalen. U kunt zoveel bagage meenemen als u zelf wilt en gaat heerlijk ontspannen in uw eigen vertrouwde auto op vakantie. De reis begint al zodra u de voordeur uitstapt. Ziet u onderweg een mooie fotostop of een picknickspot? De vrijheid is aan u, stap uit en geniet!

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Cazebonne na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door jou uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien je een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor je te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat je deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle accommodaties gereserveerd kunnen worden, zullen we je een andere mogelijkheid proberen aan te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij je dit natuurlijk weten. Indien je niet akkoord gaat met de alternatieve accommodatie, wordt de boeking kosteloos voor je geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.
Het bezoek aan de wijnhuizen en de diners bij de restaurants zijn onder voorbehoud. Indien een bezoek niet mogelijk is wordt het bezoek verplaatst qua dag of tijd of er wordt een vergelijkbaar alternatief gereserveerd. Vanzelfsprekend blijft de sfeer van de reis behouden!

Praktische info

Omdat wij je alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem een navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvang je informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft je toegang tot informatie over de reis. Onder andere jouw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij je route heb je zo altijd direct bij de hand.

The Wine B&B

In het hart van het befaamde wijndorpje Châteauneuf-du-Pape vind je dit charmante adresje met slechts 4 kamers. Châteauneuf-du-Pape ligt slechts 10 km ten zuiden van Orange en 20 km ten noorden van Avignon. Super centraal dus om van de Provence te genieten! In Châteauneuf-du-Pape zijn diverse goede restaurants. De eigenaresse van het chambre d’hôte adres is sommelier en ze verzorgt met alle plezier een uitgebreide proeverij met uitleg over de wijnen.


Maatwerkaanvraag (reis) via Cazebonne

©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers