Zoek op land, regio of reis

×

Wijnreis Loire...

Wijnproeven in de Loire

Geen wonder dat zoveel mensen graag hun wijnen kopen in het wijngebied waar de wijn vandaan komt. Het is ongetwijfeld de beste manier om meer van wijn te begrijpen. Het zien van de wijngaarden, de terroir, het contact met de wijnboer en zijn uitleg over zijn wijnen maakt dat je van het begin tot het eind geboeid bent. Tijdens deze wijnreis bezoek je het hartje van het Loire-gebied daar waar de rode wijnen van Chinon, Saint Nicolas de Bourgeuil, Bourgeuil, Touraine en de witte wijnen van Vouvray, Montlouis en Tourraine vandaan komen. Een verrukkelijk gebied!

Vanaf 199,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 18/11/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Wijnreis | 3 dagen | Frankrijk

Het is een vrijheid-blijheid-reis en je boekt wanneer je wilt! Je verblijft in een landelijk gelegen adres, 10 kilometer van Chinon af. Tijdens de reis bezoek je twee wijnhuizen en als je er geen genoeg van kunt krijgen, reserveren we nog een extra bezoek voor je!

Dag 1: Relaxen in de Loire

Op de aankomstdag ben je in de middag welkom bij je overnachtingsadres: een prachtige locatie, 10 ten noordwesten van Chinon. Het is leuk en landelijk gelegen en een prima uitgangspunt om de kastelen bij Chinon en Azay-le-Rideau te bezoeken. Er is een prachtige tuin met terras om te relaxen en de kamers zijn stijlvol en ruim. Op vrijdag t/m maandag verzorgt de eigenaar table d’hôte (± € 30,- per persoon exclusief wijn). Laat het even weten als je hier gebruik van wilt maken.

Dag 2: Wijnproeven bij twee totaal verschillende wijnhuizen

Vandaag heb je twee afspraken bij wijnboeren die wij bijzonder vinden: allereerst heb je een afspraak bij een moderne kelder die door vader en zoon gerund wordt. Deze familie is al vele generaties wijnmaker. Hun wijngaarden beslaan 17 hectare en een deel ervan is al sinds de 15e eeuw in handen van deze familie. In 2009 is er een nieuwe kelder gebouwd, een modern architectonisch pand aan de rand van Chinon. Het symboliseert de traditie van de wijnbouw en de eigentijdsheid van de hedendaagse wijnmakers. Je bezoekt de kelders, krijgt uitleg en proeft hun wijnen.
In de middag rijd je oostwaarts (als je tijd hebt, maak een stop in Tours) en heb je een afspraak bij een familiedomein waar al 5 generaties wijn gemaakt wordt. Ze bewerken 14 hectare wijngaard en vertellen je graag alle ins en outs over het wijnmaken, terroir et cetera. Een heel verschil met het bezoek van vanochtend.
‘s Avonds is het wellicht een idee om even in het sfeervolle Chinon rond te kijken en een hapje te eten er zijn diverse leuke restaurants!

Dag 3: Terug naar huis nog een stop maken in Sancerre?

Na het ontbijt, zou je via de Sancerre terug kunnen rijden en wil je meer wijn dan maken we met plezier een afspraak bij een bijzondere wijnboer met de allerheerlijkste Sancerres!

Route in het kort

Dag 1: Aankomst in Savigly en Véron, La Magnanerie
Dag 2: Savigny en Véron, La Magnanerie
Dag 3: Einde reis

Wil je de reis verlengen of combineren met de Sancerre? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Inclusief

- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- Bezoek aan wijnhuis in Chinon met rondleiding en proeverij
- Bezoek aan wijnhuis in Saint Martin le Beau met rondleiding en proeverij
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS

Optioneel:
- Bezoek aan wijnhuis in de Sancerre of Bourgeuil met rondleiding en proeverij (± € 15,- per persoon)

Exclusief

- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Autohuur, brandstof en eventuele parkeerkosten
- Vliegtickets
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon

Maatwerk

Uiteraard kun je naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neem hiervoor contact met ons op.

Roadtrip met eigen vervoer

Tijdens een autovakantie met eigen vervoer heb je alle vrijheid om zelf de route te bepalen. Je kunt zoveel bagage meenemen als je zelf wilt en gaat heerlijk ontspannen in jouw eigen vertrouwde auto op vakantie. De reis begint al zodra je de voordeur uitstapt. Zie je onderweg een mooie fotostop of een picknickspot? De vrijheid is aan jou, stap uit en geniet!

Heb je geen of een wat oudere auto? Wij bieden de optie om op locatie een auto te huren. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden!

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Cazebonne na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door jou uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien je een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor je te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat je deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle accommodaties gereserveerd kunnen worden, zullen we je een andere mogelijkheid proberen aan te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij je dit natuurlijk weten. Indien je niet akkoord gaat met de alternatieve accommodatie, wordt de boeking kosteloos voor je geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.
Het bezoek aan de wijnhuizen en de diners bij de restaurants zijn onder voorbehoud. Indien een bezoek niet mogelijk is wordt het bezoek verplaatst qua dag of tijd of er wordt een vergelijkbaar alternatief gereserveerd. Vanzelfsprekend blijft de sfeer van de reis behouden!

Praktische info

Omdat wij je alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem een navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvang je informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft je toegang tot informatie over de reis. Onder andere jouw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij je route heb je zo altijd direct bij de hand.

La Magnanerie

Een karakteristiek pand in Savigny-en-Veron, zo’n 10 km ten westen van Chinon. De eigenaren ontvangen je allerhartelijkst. Jean is een goede kok en verzorgt van vrijdag t/m maandag table d’hôte. Het huis is met veel smaak ingericht en de 4 kamers zijn goed verzorgd met privé sanitair en uitgevoerd in materialen met natuurtinten. Rondom is een fijne tuin met diverse zitjes waar je heerlijk ontspannen kunt genieten van een goed glas wijn van wijnboeren uit de directe omgeving. Jean en André geven je graag tips voor restaurants en activiteiten in de omgeving.

Maatwerkaanvraag (reis) via Cazebonne

©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers