Zoek op land, regio of reis

×

Wijnreis Jura...

Ontdek de wijnen van de Jura

De Jura is een heerlijke wijnstreek met als centrum het stadje Arbois dat omgeven wordt door lage, met wijngaarden bedekte, heuvels. Op het plein in Arbois zie je al diverse wijnwinkels waar je natuurlijk even naar binnen kunt lopen. Henri Maire is wel de grootste (naar schatting doen zij ongeveer de helft van de totale wijnproductie van de Jura).
De Jura is in Nederland als wijngebied niet echt bekend, allereerst omdat er niet veel wijn uit de Jura komt, het gebied is kleiner dan de Chablis! Reden te meer om de wijnen en wijngaarden te ontdekken. Je hoeft hier niet ver en veel te rijden want uiteindelijk beslaan de wijngaarden van de Jura zo’n 2000 hectare.

Vanaf 244,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 24/06/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Wijnreis | 3 dagen | Frankrijk

De reis door de Jura is kort, maar gevuld met veel wijn. Je logeert bij een wijnboer tussen de wijngaarden en bezoekt tijdens de reis twee biologische wijndomeinen. Op de eerste avond geniet je van table d'hôte.

Dag 1: Overnachten op een wijndomein en biologisch diner met aperitief

Je logeert bij een gepassioneerde wijnboer en zijn vrouw, midden tussen de wijngaarden en zo’n 4 km van Château-Chalon. Er zijn 3 comfortabele kamers met privé sanitair en een suite bestaande uit een kamer met een 2-persoonsbed en één met twee 1-persoonsbedden en een badkamer. ‘s Ochtends staat er een lekker biologisch ontbijtje voor je klaar.
Zo rond zessen word je verwacht voor en voor het diner verzorgt de gastvrouw table d'hôte met aperitief, voorgerecht, hoofdgerecht, kaas en dessert, halve fles wijn per persoon en een kopje koffie of thee. Alles zelfgemaakt en bio.

Dag 2: Biologische wijnen proeven en bezoek aan een van de oudste wijndomeinen van de Jura

Voor vandaag hebben we 2 afspraken voor je gemaakt om de wijnen uit de regio te leren kennen. Je bezoekt twee familiebedrijven.
De eerste is gespecialiseerd in mooie Chardonnay-terroir wijnen. In 2012 heeft vader het stokje aan de nieuwe generatie overgegeven en zij werken geheel biologisch. Er zijn een aantal percelen met zeer oude stokken van Chardonnay, soms wel meer dan 100 jaar oud. Je proeft natuurlijk de Chardonnay, de Macvin en de Trousseau. Vraag ook naar de Crémant.
Het tweede domein is een van de oudste van de Jura, bestaat al 15 generaties lang en sinds 2006 werken ze volledig biologisch-dynamisch. Je bezoekt de oude kelders en hoort alle ins en outs over de wijnen. Hier proef je de Côtes du Jura, Vin de Paille en Vin Jaune.

Dag 3: Tijd om afscheid te nemen

Vandaag is het na het ontbijt even slikken want je gaat afscheid nemen van deze stek. Maar… je kunt altijd verlengen of de wijnreis met een ander verblijf combineren. We helpen je graag!

Route in het kort

Dag 1: Aankomt in Menétru le Vignoble, Chambre d'hôte l'Entre Coeur
Dag 2: Menétru le Vignoble, Chambre d'hôte l'Entre Coeur
Dag 3: Einde reis

Wil je het wijngebied combineren met een andere wijnstreek? Vraag bij ons de mogelijkheden op!

Inclusief

- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- Eerste avond table d'hôte met aperitief, voorgerecht, hoofdgerecht, kaas en dessert, wijn en kopje koffie of thee
- Twee bezoeken aan biologische familie wijndomeinen met uitleg en proeverij
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS

Exclusief

- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Autohuur, brandstof en eventuele parkeerkosten
- Vliegtickets
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon

Maatwerk

Uiteraard kun je naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neem hiervoor contact met ons op.

Roadtrip met eigen vervoer

Tijdens een autovakantie met eigen vervoer heb je alle vrijheid om zelf de route te bepalen. Je kunt zoveel bagage meenemen als je zelf wilt en gaat heerlijk ontspannen in jouw eigen vertrouwde auto op vakantie. De reis begint al zodra je de voordeur uitstapt. Zie je onderweg een mooie fotostop of een picknickspot? De vrijheid is aan jou, stap uit en geniet!

Heb je geen of een wat oudere auto? Wij bieden de optie om op locatie een auto te huren. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden!

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Cazebonne na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door jou uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien je een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor je te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat je deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle accommodaties gereserveerd kunnen worden, zullen we je een andere mogelijkheid proberen aan te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij je dit natuurlijk weten. Indien je niet akkoord gaat met de alternatieve accommodatie, wordt de boeking kosteloos voor je geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.
Het bezoek aan de wijnhuizen en de diners bij de restaurants zijn onder voorbehoud. Indien een bezoek niet mogelijk is wordt het bezoek verplaatst qua dag of tijd of er wordt een vergelijkbaar alternatief gereserveerd. Vanzelfsprekend blijft de sfeer van de reis behouden!

Praktische info

Omdat wij je alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem een navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvang je informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft je toegang tot informatie over de reis. Onder andere jouw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij je route heb je zo altijd direct bij de hand.

Chambre d'hote L'Entre Coeur

Logeren bij een wijnboer tussen de wijngaarden. Wie wil dit niet! Dit karakteristieke pand bevindt zich in Menétru-le-Vignoble, 25 km ten zuiden van Arbois. Het geheel wordt omringd door een royaal terrein met geweldig weids uitzicht over de omgeving. Er zijn drie royale kamers en een suite bestaande uit een kamer met een 2-persoonsbed en één met een 1-persoonsbed. Alle kamers zijn verschillend qua inrichting en voorzien van privé sanitair. De eigenaar is gastvrij en verzorgt op sommige avonden table d’hôte waarbij je geniet van regionale gerechten en je wijn uit de regio er bij kunt uitkiezen. De eigenaar is zelf ook wijnmaker en vertelt je daar graag meer over.

Maatwerkaanvraag (reis) via Cazebonne

©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers