Gastronomische wijnreis Rhône

Ontdek de Drôme Provençale

Deze gastronomische wijnreis laat je kennis maken met de Drôme-Provençale, ten zuiden van Montélimar. De wijngaarden slingeren tussen lavendel- en tijmvelden of olijfboomgaarden en worden afgewisseld door leuke plaatsjes, kastelen, kapelletjes, vestingmuren, wasplaatsen en standbeelden. Provençaalser kan het niet!
De wijnen die hier tussen het noorden en zuiden van de Rhône gemaakt worden verrassen met een mooi evenwicht tussen het ronde karakter van de grenache en de kracht van de syrah.

Dag 1
Je wordt in de loop van de middag verwacht in het charmante Provençaalse 4-sterren hotel, in Saint-Paul-Trois-Chateaux, prachtig gelegen in een park van 4000 m² met een zwembad dat van mei tot oktober verwarmd is. De kamers zijn goed verzorgd en van alle gemakken voorzien.
’s Avonds geniet je van een heerlijk 4-gangen diner met bijpassende wijn, water en koffie in het gastronomische restaurant. De chef heeft het koken van zijn moeder en grootmoeder geleerd en besloot al op jonge leeftijd om hier zijn beroep van te maken. Hij kookt met respect voor de tradities maar met moderne invloeden. Hij houdt van producten uit de streek en gebruikt ook een aantal producten uit andere streken van Frankrijk waar hij een goed gevoel bij heeft.

Dag 2
Het ontbijt is super verzorgd (ook voor gluten- en lactose allergieën) met verse producten, afhankelijk van het seizoen.
Vandaag ga je de wijnen van de AOC Grignan-les-Adhémar proeven. De rode wijnen worden geproduceerd met syrah, grenache, mourvèdre, carignan en cinsault. De witte wijnen worden gemaakt van onder andere marsanne, roussanne, viognier, grenache blanc en clairette. Je hebt twee afspraken bij wijnproducenten die je graag inwijden in hun verhaal en natuurlijk proef je ook lekker deze wijnen.
Het eerste wijnhuis is misschien wel het meest geprezen wijndomein van de streek. De eigenaren betrokken het domein in 1964 en er was geen wijnstok te bekennen. Zij starten met het planten van diverse stokken en nu hebben ze 65 hectare wijngaard en maken ze een mooi assortiment smaakvolle wijnen.
Het tweede wijnhuis dateert al uit 1464 en vol passie wordt hier van generatie op generatie heerlijke wijn gemaakt.
Weer teruggekomen op je overnachtingsadres bereidt de chef vanavond een prachtig 5-gangen menu met bijpassende wijn, water en koffie.

Dag 3
Na het lekkere ontbijt zit het er helaas op maar je hebt vast wat wijnen gekocht waarvan je thuis heerlijk kunt nagenieten!

De ingrediënten:

  • Twee overnachtingen in een charmant Provençaals 4-sterren hotel
  • Elke ochtend een super verzorgd ontbijt met verse producten
  • Heerlijk 4-gangen diner met bijpassende wijn, water en koffie in het gastronomische restaurant
  • Bezoek aan meest geprezen wijndomein van de streek met uitleg en proeverij
  • Bezoek aan wijndomein uit 1464 waar van generatie op generatie wijn gemaakt wordt, uitleg en proeverij
  • Prachtig 5-gangen diner met bijpassende wijn, water en koffie in het gastronomische restaurant

 

De prijs van deze driedaagse gastronomische wijnreis is gebaseerd op een 2-persoonskamer en bedraagt, € 495,- per persoon

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie