Zoek op land, regio of reis

×

Wijnreis Bordeaux Medoc...

Ontdek de wijnen van de Haut-Médoc

De Haut-Médoc: het wijngebied ten noorden van de stad Bordeaux, op de linkeroever van de Gironde is het kerngebied waar Bordeaux zijn grote naam aan te danken heeft. De beste wijnen in de Haut-Médoc zijn altijd blends en altijd rood hierdoor is er onder andere een groot verschil in het karakter van de diverse wijnen. Nergens tref je zo’n grote verzameling met prachtige wijnkastelen aan en het schittert hier door de Grands Crus.

Vanaf 342,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 04/11/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Wijnreis | 3 dagen | Frankrijk

Natuurlijk bezoek je tijdens deze reis een Grand Cru. Fantastisch om te zien en heerlijk om te proeven. Je bezoekt ook een eenvoudiger Château waar de wijnen betaalbaar zijn. Je logeert deze dagen in een voormalig wijndomein, volledig gerestaureerd. Er zijn 5 ruime gastenkamers en een spa met sauna en relaxruimte aanwezig.

Dag 1: Verblijf in een château nabij Saint-Estèphe en Pauillac

Je logeert hier in een voormalig wijndomein dat door de gastheer en -vrouw gekocht is en op prachtige wijze gerestaureerd. Het ligt vlakbij Saint- Estèphe en Pauillac. Ze hebben 5 ruime gastenkamers met privé sanitair en elk een privé terras of tuintje. Er is een spa, sauna en relaxruimte waar je helemaal tot rust komt (€ 11,- per dag per persoon). Je wordt in de middag verwacht en we raden je aan om vanaf Bordeaux de D209/D2 te volgen. Je ziet dan al direct prachtige, indrukwekkende Châteaux met klinkende namen!
Eenmaal aangekomen settel je je in je kamer en word je ’s avonds voor het diner verwacht. (Niet op woensdag of zaterdag.) De gastvrouw houdt van koken met producten uit de tuin, bio en regionale producten en ze serveert een heerlijk menu waar je zelf de wijn bij uitkiest.

Dag 2: Bezoek aan een klein en groot wijnchâteau

De dag begint met een heerlijk ontbijt en staat verder in het teken van de Médoc. ’s Ochtends word je verwacht bij een klein Château in Saint Laurent-Médoc dat dateert uit de 14e eeuw. Sinds 1964 is het in het bezit van de huidige eigenaren die het wijnhuis volledig hebben gerenoveerd en de wijngaarden opnieuw beplant. En met succes: de prachtige wijnen vallen met regelmaat in de prijzen!
Daarna staat een bijzonder bezoek op het programma aan een bijzonder prestigieus wijnchâteau in Margaux. Tussendoor kun je lekker gaan lunchen in “Lion d’Or” in Arcins. Hier zie je bijna alleen wijnboeren en locals eten.

Dag 3: Einde reis… of combineren met een andere wijnstreek

Na het ontbijt zit de ontdekkingstocht in de Haut-Médoc erop. Deze reis kun je uitstekend combineren met de stad Bordeaux of Saint-Émilion. Wil je meer weten, laat het horen, we adviseren je graag.

Route in het kort

Dag 1: Aankomst in Vertheuil, Château la Gravière
Dag 2: Vertheuil, Château la Gravière
Dag 3: Einde reis

Wil je langer verblijven bij het voormalige wijndomein? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Inclusief

- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- Op de eerste avond geniet je van table d’hôte exclusief drankjes (niet op woensdag en zaterdag)
- Bezoek, rondleiding en proeverij bij een Château in Margaux
- Bezoek, rondleiding en proeverij bij een klein Château in Saint Laurent-Médoc
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS

Exclusief

- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Autohuur, brandstof en eventuele parkeerkosten
- Vliegtickets
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon

Maatwerk

Uiteraard kun je naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neem hiervoor contact met ons op.

Roadtrip met eigen vervoer

Tijdens een autovakantie met eigen vervoer heb je alle vrijheid om zelf de route te bepalen. Je kunt zoveel bagage meenemen als je zelf wilt en gaat heerlijk ontspannen in jouw eigen vertrouwde auto op vakantie. De reis begint al zodra je de voordeur uitstapt. Zie je onderweg een mooie fotostop of een picknickspot? De vrijheid is aan jou, stap uit en geniet!

Heb je geen of een wat oudere auto? Wij bieden de optie om op locatie een auto te huren. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden!

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Cazebonne na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door jou uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien je een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor je te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat je deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle accommodaties gereserveerd kunnen worden, zullen we je een andere mogelijkheid proberen aan te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij je dit natuurlijk weten. Indien je niet akkoord gaat met de alternatieve accommodatie, wordt de boeking kosteloos voor je geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.
Het bezoek aan de wijnhuizen en de diners bij de restaurants zijn onder voorbehoud. Indien een bezoek niet mogelijk is wordt het bezoek verplaatst qua dag of tijd of er wordt een vergelijkbaar alternatief gereserveerd. Vanzelfsprekend blijft de sfeer van de reis behouden!

Praktische info

Omdat wij je alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem een navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvang je informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft je toegang tot informatie over de reis. Onder andere jouw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij je route heb je zo altijd direct bij de hand.

Het Château La Gravière

Je logeert hier in een voormalig wijndomein dat door de gastheer en -vrouw gekocht is op prachtige wijze gerestaureerd is. Het ligt vlakbij Saint- Estèphe en Pauillac. Er zijn 5 ruime gastenkamers met privé sanitair en elk een privé terras of tuintje. Er is een spa, sauna en relaxruimte waar je helemaal tot rust komt tegen betaling). De gastvrouw verzorgt ook table d’hôte (niet op woensdag) en dat is zo fijn, als je aankomt en je kunt je gewoon settelen en ’s avonds ‘thuis’ genieten van de regionale gerechten met bijpassende wijn.

Maatwerkaanvraag (reis) via Cazebonne

©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers