Zoek op land, regio of reis

×

Wijnreis Bordeaux Margaux...

Logeren op een Grand Cru Classé

Met trots presenteren wij de mogelijkheid om op een topchâteau in Margaux (Bordeaux) te kunnen overnachten: Château Giscours een troisième cru classé. Het Château is in handen van de familie Albada Jelgersma. In 1995 koos Eric Albada Jelgersma op rigoureuze wijze voor kwaliteitsverbetering en dat heeft zijn vruchten afgeworpen want Giscours behoort bij de top. Sinds 2018 zetten Dennis, Derk en Valerie Albada Jelgersma deze koers voort.

Vanaf 344,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 08/01/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Wijnreis | 3 dagen | Frankrijk

De overnachtingen in het chateau worden gecombineerd met verschillende wijnbezoeken. Je krijgt natuurlijk een rondleiding bij Chateau Giscours zelf en op de tweede dag heb je de tijd om de Route de Vin te rijden. In de middag geniet je van een rondleiding en proeverij bij een Château dat dateert uit het jaar 1760.

Dag 1: Overnachten op een wijnchâteau

Je wordt in de middag verwacht bij Château Giscours. Het Château is rustiek en ademt een gemoedelijke sfeer uit. Er zijn maar 3 kamers die zich in de voormalige écurie bevinden. Deze zijn uitermate sfeervol en landelijk. Het is een bijzondere ervaring om hier te logeren! Overdag is er veel reuring maar als alle werknemers naar huis zijn is er een ongekende rust en is het een groot genot om met een glaasje nog even in de wijngaarden te zitten.
Bij aankomst word je hartelijk ontvangen en krijg je een rondleiding met uitleg waarna je hun wijnen proeft. Op 1,5 km afstand is een gastronomisch restaurant waar je – als je wilt – kunt genieten van een smaakvol 7-gangen menu waar je zelf de wijn bij uitkiest (± € 85 per persoon). Je krijgt het adres van ons mee maar je moet wel even reserveren!

Dag 2: Reis langs de wijnkastelen in de Médoc

Na het ontbijt heb je de dag aan jezelf om de Route de Vin te rijden langs de befaamde châteaux. Bij het Maison du Tourisme kun je overigens een routebeschrijving halen “Circuit architecture des Châteaux” waarmee je langs diverse fraaie wijnkastelen in de Médoc reist. Het is een route van zo’n 52 km die ook per fiets in ongeveer 3 uur afgelegd kan worden.
‘s Middags ben je welkom bij een ander Château in Margaux. Het Château draagt sinds 1760 de naam van de toenmalige eigenaar. Sinds 1925 is het in handen van de familie Schyler en is het door de tijd heen uitgebreid en aangepast. Er is 37 hectare wijngaard waarvan de wijnstokken gemiddeld 27 jaar oud zijn. Er worden twee wijnen gemaakt. Je krijgt een rondleiding en uitleg en proeft na afloop de twee wijnen. Voor vanavond kun je zelf een keuze maken voor een restaurant.

Dag 3: Afscheid nemen van het wijndomein

Na het ontbijt is het helaas tijd om afscheid te nemen maar je hebt prachtige wijnen ontdekt waarvan je er vast een paar mee naar huis neemt

Route in het kort

Dag 1: Aankomst in Labarde, Chateau Giscours
Dag 2: Labarde, Chateau Giscours
Dag 3: Einde reis

Wil je langer op het Chateau verblijven, of toch nog een bezoek brengen aan een typisch Frans stadje? Vraag bij ons de mogelijkheden op!

Inclusief

- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- Bezoek aan Château Giscours met proeverij
- Bezoek aan een Château in Margaux met proeverij
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS

Exclusief

- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Autohuur, brandstof en eventuele parkeerkosten
- Vliegtickets
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon

Maatwerk

Uiteraard kun je naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neem hiervoor contact met ons op.

Roadtrip met eigen vervoer

Tijdens een autovakantie met eigen vervoer heb je alle vrijheid om zelf de route te bepalen. Je kunt zoveel bagage meenemen als je zelf wilt en gaat heerlijk ontspannen in jouw eigen vertrouwde auto op vakantie. De reis begint al zodra je de voordeur uitstapt. Zie je onderweg een mooie fotostop of een picknickspot? De vrijheid is aan jou, stap uit en geniet!

Heb je geen of een wat oudere auto? Wij bieden de optie om op locatie een auto te huren. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden!

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Cazebonne na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door jou uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien je een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor je te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat je deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle accommodaties gereserveerd kunnen worden, zullen we je een andere mogelijkheid proberen aan te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij je dit natuurlijk weten. Indien je niet akkoord gaat met de alternatieve accommodatie, wordt de boeking kosteloos voor je geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.
Het bezoek aan de wijnhuizen en de diners bij de restaurants zijn onder voorbehoud. Indien een bezoek niet mogelijk is wordt het bezoek verplaatst qua dag of tijd of er wordt een vergelijkbaar alternatief gereserveerd. Vanzelfsprekend blijft de sfeer van de reis behouden!

Praktische info

Omdat wij je alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem een navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvang je informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft je toegang tot informatie over de reis. Onder andere jouw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij je route heb je zo altijd direct bij de hand.

Château Giscours

Met trots presenteren wij de mogelijkheid om op een topchâteau in Margaux (Bordeaux) te kunnen overnachten: Château Giscours een troisième cru classé. Het Château is in handen van de familie Albada Jelgersma. In 1995 koos Eric Albada Jelgersma op rigoureuze wijze voor kwaliteitsverbetering en dat heeft zijn vruchten afgeworpen want Giscours behoort bij de top. Sinds 2018 zetten Dennis, Derk en Valerie Albada Jelgersma deze koers voort. Er zijn maar 3 kamers met privé sanitair in de voormalige écurie. Hier overnachten is zo speciaal: overdag de activiteiten van het wijnchâteau en ’s avonds ben je gewoon alleen op het château. Zie je jezelf al zitten met een mooi glas wijn?

Maatwerkaanvraag (reis) via Cazebonne

©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers